Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Δήλωση του Δημάρχου Βόλου για το θέμα της ΚΟΝΤΙ

Μετά και τη νέα τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Εργασίας για το μέλλον του εργοστασίου της ΚΟΝΤΙ, στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης δήλωσε τα ακόλουθα:
«Κάναμε απολύτως σαφές στην εργοδοτική πλευρά ότι σε μια εποχή όπου στην πόλη μας η ανεργία και η ανέχεια καλπάζουν, δεν μπορούν να γίνουν δεκτά τελεσίγραφα. Η διοίκηση του ομίλου «ArcelorMittal» δεν έχει κανένα σοβαρό επιχείρημα να εμμένει σε μια σκληρή και άκαμπτη στάση, από τη στιγμή που τα στοιχεία που κατατέθηκαν επιβεβαιώνουν τη βιωσιμότητα του εργοστασίου του Βόλου. Πολύ δε περισσότερο, από τη στιγμή που δόθηκαν όλες οι διαβεβαιώσεις από τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Κουτσούκο, ότι η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να διαμορφώσει πλαίσιο υποστηρικτικών δράσεων, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και τους εργαζόμενους, για τη στήριξη της επιχείρησης.
Όπως δηλώσαμε και κατά τη διάρκεια της συζήτησης, επιφυλασσόμαστε για τις αντιδράσεις που θα υπάρξουν στην περίπτωση που διαπιστώσουμε ότι η εταιρεία μεθοδεύει την πώληση του εργοστασίου και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να εξασφαλίσει μια καλή τιμή, στέλνοντας στην ανεργία ακόμη 85 εργαζόμενους και οδηγώντας στην ανέχεια τις οικογένειές τους».

Συνάντηση Π. Σκοτινιώτη στο ΥΠΕΚΑ για την εξασφάλιση χρηματοδότησης από το «Πράσινο Ταμείο»

Συνάντηση στο ΥΠΕΚΑ με την Γενική Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Μαρία Καλτσά είχε χθες ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, ο οποίος επανέφερε το αίτημα για  συμβολή του «Πράσινου Ταμείου» στη χρηματοδότηση της ανάπλασης των κοινόχρηστων χώρων  του οικοπέδου της πρώην κλωστοϋφαντουργίας «Βαμβακουργία Βόλου Α.Ε.».  Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, με την κ. Καλτσά να δεσμεύεται για την προώθηση του θέματος, στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων και των δράσεων του «Πράσινου Ταμείου».