Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Συνάντηση Δημάρχου Βόλου - εκπροσώπων Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας

Συνάντηση με εκπροσώπους της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας είχε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, έπειτα από αίτημα της Ένωσης. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής της ΕΕΚΤ κ. Γιώργος Στεφανόπουλος, ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της «Vodafone» κ. Δημ. Μίσσας, η κ. Μάγδα Λιάπη, στέλεχος της ΕΕΚΤ και ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Διαφάνειας κ. Ν. Μόσχος.
Οι εκπρόσωποι των δυο πλευρών συζήτησαν μεταξύ τους θέματα που αφορούν γενικότερα ζητήματα κινητής τηλεφωνίας, τις εξελίξεις που αναμένονται στο νομοθετικό πλαίσιο, αλλά και τις πρωτοβουλίες του Δήμου στο θέμα απομάκρυνσης των παράνομων κεραιών κινητής τηλεφωνίας.
Ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης δήλωσε ότι η δημοτική αρχή παρακολουθεί στενά το θέμα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, πάντα στο πλαίσιο της διασφάλισης της δημόσιας υγείας, της αρχής προφύλαξης και της αρχής της νομιμότητας. Στο πλαίσιο αυτό ζητήθηκε από τους εκπροσώπους της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας να μεριμνούν για την τήρηση των κανόνων που διέπουν την εγκατάσταση των κεραιών.
Τέλος, συμφωνήθηκε παρόμοια συνάντηση να επαναληφθεί μετά και την εξέταση του νέου θεσμικού πλαισίου, το οποίο βρίσκεται σε φάση επεξεργασίας από τα συναρμόδια υπουργεία.

Ενιαίος σχεδιασμός του παραλιακού μετώπου

Ο σχεδιασμός του παραλιακού μετώπου του ενιαίου Δήμου Βόλου, μήκους 56 χιλιομέτρων, αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης που συγκάλεσε την Πέμπτη ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Φ. Λαμπρινίδης και συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι, Πολεοδομίας Ν. Μόσχος, Βόλου και Νέας Αγχιάλου κ. Π. Πελεκάνος, Αγριάς και Αρτέμιδας Ν. Στόϊκος και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Στόχος της δημοτικής αρχής είναι, οι οποιεσδήποτε παρεμβάσεις και έργα πραγματοποιούνται κατά μήκος του παραλιακού μετώπου, να υπακούουν σε συγκεκριμένο σχεδιασμό, ο οποίος θα προβλέπει τη χωροθέτηση δράσεων και υποδομών που θα αναβαθμίζουν τη λειτουργικότητα του μετώπου. 
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να γίνει αναλυτική καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης όσον αφορά προβλήματα, υποδομές και αιτήματα των τοπικών φορέων. Για το σκοπό αυτό την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν δυο επιμέρους συσκέψεις, στη Νέα Αγχίαλο και την Αγριά, στις οποίες θα κληθούν να συμμετάσχουν οι εκπρόσωποι των τοπικών συμβουλίων και των τοπικών συλλόγων, ώστε να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Προοπτική συνέχισης της αεροπορικής σύνδεσης Βόλου – Ηρακλείου και κατά τη χειμερινή περίοδο

Τα οφέλη που προκύπτουν από την αεροπορική σύνδεση του Βόλου με το Ηράκλειο Κρήτης και τη Μύκονο και οι προοπτικές διεύρυνσης της συνεργασίας, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης του Δημάρχου Βόλου κ. Πάνου Σκοτινιώτη με τον Γενικό Διευθυντή της αεροπορικής εταιρείας Sky Express κ. Γ. Λυδάκη, λίγες μόλις ημέρες μετά από την έναρξη των αεροπορικών δρομολογίων. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο αερολιμενάρχης του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου κ. Κ. Ευσταθίου και η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Δήμου Βόλου κ. Σ. Μπαρτζιώκα.
Οι πτήσεις της Sky Express από και προς το Ηράκλειο, με ενδιάμεσο σταθμό τη Μύκονο, ξεκίνησαν την Κυριακή 3 Ιουλίου και θα πραγματοποιούνται δυο φορές την εβδομάδα, κάθε Πέμπτη και Κυριακή, έως τα τέλη Οκτωβρίου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το ενδεχόμενο η γραμμή Βόλος – Ηράκλειο να διατηρηθεί και κατά τη διάρκεια του χειμώνα, δίνοντας τη δυνατότητα μιας μόνιμης και σταθερής σύνδεσης της Κεντρικής Ελλάδας με την Κρήτη, δεδομένου ότι η πόλη του Βόλου και η ευρύτερη περιοχή παρουσιάζουν σημαντικό ενδιαφέρον όσον αφορά τον χειμερινό τουρισμό.