Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Πρόγραμμα παροχής υπηρεσιών τηλεφροντίδας στο Δήμο Βόλου

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα παροχής υπηρεσιών τηλεφροντίδας σε ασθενείς με χρόνια νοσήματα θα υλοποιήσει το επόμενο διάστημα ο Δήμος Βόλου, στο πλαίσιο συμμετοχής του στην Ψηφιακή Κοινότητα Δήμων της Κεντρικής Ελλάδας. Το πρόγραμμα «Renewing Health» υλοποιείται σε συνεργασία με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Πιο συγκεκριμένα, στόχος του προγράμματος είναι η παροχή υπηρεσιών τηλεφροντίδας σε εκατοντάδες ασθενείς της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Ελλάδας. Οι θεράποντες ιατροί της 5ης ΥΠΕ θα επιλέξουν ασθενείς με χρόνια νοσήματα, όπως χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, διαβήτης τύπου 2 κ.α., με κριτήριο την ανάγκη εντατικής κατ΄ οίκον παρακολούθησης και ρύθμισης της θεραπευτικής αγωγής τους.

«Βοήθεια στο Σπίτι» και στη Μακρινίτσα

Την επέκταση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στη δημοτική ενότητα Μακρινίτσας, εξασφάλισε η δημοτική αρχή του νέου Δήμου Βόλου από το δεύτερο κιόλας μήνα της θητείας της, υλοποιώντας τις προγραμματικές της δεσμεύσεις για ισότιμη μεταχείριση όλων των δημοτικών ενοτήτων και για έναν Κοινωνικό Δήμο που θα εξασφαλίζει κοινωνική αλληλεγγύη, φροντίδα και προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
Σύμφωνα με δηλώσεις του τοπικού Αντιδημάρχου Πορταριάς, Ιωλκού  και Μακρινίτσας κ. Γ. Γκουντέλια, από την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου άρχισε η παροχή υπηρεσιών του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και σε ηλικιωμένους της Μακρινίτσας, οι οποίοι εξυπηρετούνται από το προσωπικό του πρώην Δήμου Ιωλκού.
Ο κ. Γκουντέλιας σημειώνει σε δήλωσή του ότι είναι θετική η ένταξη του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στο ΕΣΠΑ για το 2011 και θεωρείται αυτονόητη η συνέχισή του και τα επόμενα χρόνια, καθώς πρόκειται για ένα πρόγραμμα που εξυπηρετεί σημαντικές ανάγκες των ηλικιωμένων ανθρώπων, κυρίως αυτών που ζουν στην ύπαιθρο. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κάτοικοι της Μακρινίτσας αγκάλιασαν το πρόγραμμα από την πρώτη κιόλας μέρα, καθώς σε πρώτη φάση εξυπηρετούνται μόλις πέντε άτομα αλλά σταδιακά θα ενταχθούν και άλλα αφού το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί είναι μεγάλο.