Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Δήλωση του Δημάρχου Βόλου στον "Επενδυτή" για το Μεσοπρόθεσμο: Θυμίζει το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας…

Ο ορατός πλέον κίνδυνος κατάρρευσης των Δήμων δεν συνιστά οικονομικό πρόβλημα, αλλά πρόβλημα βαθύτατα πολιτικό, με έντονα μάλιστα κοινωνικά χαρακτηριστικά. Η ουσία του πολιτικού προβλήματος είναι ότι αδυνατίζει σημαντικά ο ρόλος των Δήμων στο συνολικό σύστημα διακυβέρνησης της χώρας. Με το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής, μάλιστα, εκλείπουν και τα προσχήματα. Έτσι, με απίστευτη ευρηματικότητα, ο μηχανισμός κατάλυσης κάθε ίχνους αυτοτέλειας των ΟΤΑ, βαφτίζεται, κατ’ ευφημισμόν, «Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας ΟΤΑ». Θυμίζει το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας…

Σε εξέλιξη δυο σημαντικά έργα στη Νέα Ιωνία

Με γοργούς ρυθμούς εκτελούνται οι εργασίες για τη δημιουργία της νέας πλατείας «Μελαγκόμα» στη Νέα Ιωνία, στις δυτικές συνοικίες της Δημοτικής Ενότητας, στις οποίες διαπιστωμένα υπάρχει ανάγκη δημιουργίας κοινοχρήστων χώρων και ανάπτυξης πρασίνου. Η σημαντικότατη αυτή παρέμβαση ξεκίνησε όπως είναι γνωστό το Νοέμβριο του 2012 και αφορά την ενοποίηση τριών οικοδομικών τετραγώνων και μιας τριγωνικής νησίδας καθώς και του περιβάλλοντος χώρου συνολικής έκτασης άνω των 5 στρεμμάτων τα οποία βρίσκονται ακριβώς δίπλα από το οικόπεδο του πρώην εργοστασίου της «Βαμβακουργίας», στη διασταύρωση των οδών Μυτιλήνης και Μανόλη Ανδρόνικου.

Ολοκληρώνεται η μελέτη για τα ντεσιμπέλ στο Βόλο

Τα πρώτα αποτελέσματα της μελέτης για τα επίπεδα θορύβου στο Βόλο παρουσίασαν σήμερα στον Δήμαρχο κ.Πάνο Σκοτινιώτη ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κ.Βογιατζής και ο Επιθεωρητής Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ Β.Δαλαμάγκας, ως σύμβουλοι της εταιρείας που έχει αναλάβει την εκπόνηση της σχετικής μελέτης. Όπως είναι γνωστό, ο Βόλος   συγκαταλέγεται μεταξύ των εννέα μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας, για τα οποία εκπονούνται στρατηγικοί χάρτες περιβαλλοντικού θορύβου, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Λ.Μαυρογιάννης: Δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές οι κακές πρακτικές εργοληπτικών εταιρειών

Τις κακές πρακτικές εργοληπτικών εταιρειών στηλιτεύει ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ Λ.Μαυρογιάννης, σε έγγραφό του προς την Πανελλήνια Ένωση Διπλωματούχων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΠΕΔΜΕΔΕ), με αφορμή τη μη κατάθεση προσφοράς στο διαγωνισμό για το έργο «Δίκτυο αποχέτευσης του οικισμού των ΡΟΜΑ στη Ν. Ιωνία». Ο κ.Μαυρογιάννης υπογραμμίζει ότι ο διαγωνισμός θα επαναληφθεί και ο ανταγωνισμός θα διασφαλιστεί, προειδοποιώντας ότι τέτοιου είδους πρακτικές που έρχονται από το παρελθόν, δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές.

Κλειστά για μυοκτονία και απολύμανση τα 23ο Νηπιαγωγείο και 23ο Δημοτικό

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή 11 Ιανουαρίου και τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου, τα 23ο Νηπιαγωγείο και 23ο Δημοτικό σχολείο Βόλου, με απόφαση του Δημάρχου Π. Σκοτινιώτη, προκειμένου να γίνουν εργασίες μυοκτονίας και καθαρισμού των χώρων, έπειτα από την εμφάνιση τρωκτικών. Όπως έγινε γνωστό, κατά την επιστροφή των μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία, μετά από τις διακοπές των Χριστουγέννων, διαπιστώθηκε σημαντική επιβάρυνση από τρωκτικά, γεγονός που θορύβησε την εκπαιδευτική κοινότητα. Μόλις σήμερα το πρωί ενημερώθηκε ο Δήμος Βόλου.

Πέμπτη εβδομάδα παραστάσεων για το έργο «Μιας Πεντάρας Νιάτα»

Με άφθονο γέλιο υποδέχθηκαν την παράσταση «Μιας πεντάρας νιάτα» οι θεατές  των πρώτων πέντε εβδομάδων παρουσίασης του έργου στο θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής. Κόντρα στην κατήφεια των ημερών από τα οξύτατα οικονομικά προβλήματα που ταλαιπωρούν τη σύγχρονη ελληνική κοινωνία, οι θεατές παρακολουθούν τις περιπέτειες των ηρώων του έργου και για κάποιες ώρες ασχολούνται με τα προβλήματα των ηθοποιών……..και ξεχνούν τα δικά τους. Αποτέλεσμα, η συνεχής αύξηση των θεατών οι οποίοι γεμίζουν το θέατρο κυρίως στις παραστάσεις  Σαββάτου και Κυριακής.