Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: «Η υπεράσπιση του πολιτισμού και της δημοκρατίας είναι υπόθεση όλων μας»

Με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών, από τη δημοτική παράταξη «Επιλογή Ευθύνης-Πάμε Μπροστά» εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Εκφράζουμε κι εμείς τον αποτροπιασμό μας και την οδύνη μας για τους αθώους πολίτες που υπήρξαν θύματα της νέας  τρομοκρατικής  επίθεσης  στις Βρυξέλλες, στην καρδιά της Ευρώπης.
Η υπεράσπιση του πολιτισμού, της δημοκρατίας, της ανεκτικότητας και του τρόπου ζωής μας, απέναντι στη βαρβαρότητα, το φόβο, το ρατσισμό και τη θρησκευτική μισαλλοδοξία είναι υπόθεση όλων μας».

Λαμπρινίδης προς Δημοτική Αρχή: Επιτέλους ήλθατε στα λόγια μας για το «πάρκινγκ της Φιλελλήνων»

Σε δήλωσή του σε σχέση με τη χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το «πάρκινγκ της Φιλελλήνων», ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης-Πάμε Μπροστά» και τέως Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου, Φώτης Λαμπρινίδης, αναφέρει τα εξής:
«Στη χθεσινή του συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου πήρε, επιτέλους, τη μόνη απόφαση για  το «πάρκινγκ της Φιλελλήνων», που συνάδει με τη νομιμότητα και διασφαλίζει πλήρως τα συμφέροντα του Δήμου. Μια απόφαση που δρομολόγησε το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, με τις υπεύθυνες ομόφωνες αποφάσεις του. Η Δημοτική Αρχή κατανόησε επιτέλους, μετά από 19 ολόκληρους μήνες, ότι είχε στα χέρια της μια ξεκαθαρισμένη υπόθεση που όφειλε να ολοκληρώσει, και ότι κάθε άλλη επιλογή θα περιέπλεκε τα πράγματα, με συνέπεια ένα τόσο σημαντικό για την πόλη έργο, το οποίο έχει εκτελεστεί κατά 60% και πλέον, να απαξιώνεται συνεχώς και να δημιουργεί προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή, την ώρα που μπορεί να εξασφαλίσει άμεσα έσοδα στον Δήμο και ταυτόχρονα μεγάλο αριθμό θέσεων στάθμευσης στον κεντρικό ιστό.