Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ο νέος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Βόλου

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ο νέος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Βόλου, αφού χρειάστηκε να ξεπεραστούν σειρά από γραφειοκρατικές εμπλοκές. Με τη δημοσίευση του Οργανισμού, εισέρχεται πλέον στο τελικό στάδιο η διαδικασία ενοποίησης της διοικητικής δομής του Δήμου, με γνώμονα την ενίσχυση του αναπτυξιακού, κοινωνικού και περιβαλλοντικού του ρόλου και ταυτόχρονα την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών του πολίτη, ακόμη κι αν κατοικεί στο πιο απομακρυσμένο χωριό. Με τον νέο Οργανισμό ο Δήμος Βόλου θα συγκροτείται από 13 διευθύνσεις και ένα αυτοτελές τμήμα, ενώ σημαντική είναι η δημιουργία των Πολυδύναμων Τμημάτων σε κάθε περιφερειακή Δημοτική Ενότητα που προβλέπεται να λειτουργήσουν ως μηχανισμός άμεσης αντίδρασης στα καθημερινά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες.

ΔΕΥΑΜΒ: Πρωτοποριακό σύστημα επεξεργασίας λυμάτων στον Άγιο Λαυρέντιο

Την πιλοτική εφαρμογή εξειδικευμένης τεχνολογίας συλλογής, μεταφοράς και επεξεργασίας λυμάτων στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου σχεδιάζει η ΔΕΥΑΜΒ, η οποία συνεργάζεται για το σκοπό αυτό με Πανεπιστήμιο του Βερολίνου και συγκεκριμένα με τον πρωτοπόρο σε τέτοιες τεχνολογίες Καθηγητή του Πανεπιστημίου του  Βερολίνου A.Grohman. Αύριο Τετάρτη, στις 7:00 το βράδυ, θα γίνει η παρουσίαση της πρότασης στην τοπική κοινωνία του Αγ. Λαυρεντίου από τον κ.Α.Grohman και στελέχη της Επιχείρησης.

Σημειακές παρεμβάσεις της Υπηρεσίας Πρασίνου

Συνεχίζονται εντατικά και οργανωμένα οι παρεμβάσεις της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου Βόλου σε ολόκληρο το Πολεοδομικό Συγκρότημα, με σκοπό τη διατήρηση και ανάπτυξη του αστικού πρασίνου, ως σημαντικού παράγοντα για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των δημοτών. Πέραν της καθημερινής συντήρησης των χώρων πρασίνου, η υπηρεσία προχώρησε την τελευταία εβδομάδα σε συγκεκριμένες εργασίες για την αντιμετώπιση ειδικότερων προβλημάτων που σε επιλεγμένα σημεία.

Με μουσική Πανσέληνο συνεχίζονται τα «Θεοφίλεια»

Μουσική βραδιά με το Θανάση Δραγάνη και τους συνεργάτες του θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1η Αυγούστου που είναι και η πρώτη Πανσέληνος του μήνα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Θεοφίλεια 2012», που διοργανώνονται στην περιοχή του πρώην Δήμου Ιωλκού. Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για τις 9:30 το βράδυ στον κήπο του Αρχοντικού «Ζαφειρίου». Τα «Θεοφίλεια» αποτελούν σημαντικό θεσμό που μετρά πλέον 20 χρόνια παρουσίας στην πολιτιστική ζωή της περιοχής.