Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Π.Σκοτινιώτης: Όχι σε επιλογές που δυναμιτίζουν τα ίδια τα θεμέλια των Δήμων

Την κατηγορηματική αντίθεση της Δημοτικής Αρχής Βόλου σε επιλογές που θα δυναμιτίσουν τα ίδια τα θεμέλια των Δήμων, ιδιαίτερα αν θίξουν τους πιο ευαίσθητους τομείς δράσης τους, όπως είναι οι κοινωνικές υπηρεσίες και η παροχή δημοσίων αγαθών (νερό και αποχέτευση), εκφράζει ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης σε δήλωσή του με αφορμή τη νέα λίστα με φερόμενα υπό κατάργηση νομικά πρόσωπα των ΟΤΑ, που είδε το φως της δημοσιότητας. Ειδικά για την ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ σημειώνει ότι, τυχόν κυβερνητική απόφαση για κατάργηση της θα προκαλέσει την έντονη αντίδραση όχι μόνο της Δημοτικής Αρχής αλλά συνολικά της τοπικής κοινωνίας και δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή. Τέλος, ο κ.Σκοτινιώτης επαναλαμβάνει για μία ακόμη φορά ότι η υπεράσπιση των Δήμων θα πρέπει να αποτελέσει, πρώτα και κύρια, υπόθεση της κάθε τοπικής  κοινωνίας.

Συνάντηση του Δημάρχου Βόλου με τον Χ.Σβόμποντα

Σε συνάντηση  με τον Πρόεδρο της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Χάνες Σβόμποντα, και άλλα κορυφαία στελέχη της συγκεκριμένης ευρωομάδας συμμετείχε χθες ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης. Στη συνάντηση  συμμετείχαν ακόμη ο Δήμαρχος Καλλιθέας και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης,  ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς,  ο  Δήμαρχος Ιωαννιτών Φίλιππος Φίλιος, ο  Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος της ΕΝ.ΠΕ Γιάννης Σγουρός και η Ευρωβουλευτής Συλβάνα Ράπτη.

Προωθείται ο συνολικός σχεδιασμός του Δήμου για τη βελτίωση του υφιστάμενου δικτύου ποδηλατοδρόμων

Στην υλοποίηση του συνολικού σχεδιασμού που έχει αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο για τη βελτίωση και αποκατάσταση του υφιστάμενου δικτύου ποδηλατοδρόμων, προχωρά ο Δήμος Βόλου, προκειμένου το δίκτυο να καταστεί ασφαλές και λειτουργικό. Στο πλαίσιο αυτό, στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εισάγεται προς έγκριση μελέτη προϋπολογισμού 50.000 ευρώ, η οποία περιλαμβάνει παρεμβάσεις στους υφιστάμενους ποδηλατοδρόμους που αναπτύσσονται πρωτίστως στην οδό Ρήγα Φεραίου και επιπλέον στις οδούς Μικρασιατών, Εθνικής Αντιστάσεως, Στρατηγού Μακρυγιάννη και Δημ. Πολιορκητού. Η μελέτη αυτή έρχεται να προστεθεί σε αντίστοιχη, ιδίου ύψους, η οποία εγκρίθηκε πρόσφατα από το Δημοτικό Συμβούλιο και αφορούσε την αποξήλωση των στηθαίων σε τμήματα του δικτύου ποδηλατοδρόμων στις οδούς Φερών, Μεταμορφώσεως και Γιαννιτσών.

Μελέτες για την αντιπλημμυρική θωράκιση οικισμών του Δήμου Βόλου

Πακέτο μελετών που αφορούν έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης οικισμών σε περιφερειακές ενότητες του Δήμου Βόλου, εισάγεται προς έγκριση στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται, συγκεκριμένα, να λάβει απόφαση για την εκπόνηση μελετών οριοθέτησης και διευθέτησης των ρεμάτων Άλλης Μεριάς ( 2,200 μ.), Δράκειας (725 μ.), Σέσκλου (2.800 μ.) και του ρέματος Βρύχωνα - Γ΄φάση (500 μέτρων), συνολικού προϋπολογισμού 140.000 ευρώ περίπου. Επίσης, καλείται να εγκρίνει την ήδη εκπονηθείσα μελέτη του αντιπλημμυρικού έργου στα Πλατανίδια, το οποίο αναμένεται να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα των πλημμυρικών φαινομένων της περιοχής, εξασφαλίζοντας τη σωστή αποχέτευση των όμβριων υδάτων προς τον τελικό αποδέκτη, τη θάλασσα.

Στη Θεσσαλονίκη η δεύτερη θεματική παρέμβαση της “Πρωτοβουλίας των 5”

Τη δεύτερη δημόσια εκδήλωσή της με θέμα «Ανάπτυξη και Τοπική Αυτοδιοίκηση» θα πραγματοποιήσει η «Πρωτοβουλία των πέντε» την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στις 10.30 π.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν:  οι θέσεις της «Πρωτοβουλίας των Πέντε» σε θέματα ανάπτυξης, καινοτόμες / επιτυχημένες δράσεις στους πέντε Δήμους, εμπόδια και προτάσεις για την τοπική ανάπτυξη. Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις φορέων και συζήτηση με το κοινό. Ομάδες εργασίας με τη βοήθεια ειδικών επιστημόνων θα διατυπώσουν ολοκληρωμένες προτάσεις προς την πολιτεία και τους πολίτες για την ενίσχυση του ρόλου των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε θέματα ανάπτυξης.