Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Μια ακόμη πολύτιμη κοινωνική υποδομή απέκτησε ο Δήμος Βόλου

Το Κέντρο Διαβίωσης Αστέγων του Δήμου Βόλου στη συνοικία της Νεάπολης, που αποτελεί πρωτοποριακή για τα δεδομένα της χώρας δομή κοινωνικής παρέμβασης, η οποία έχει αρχίσει ήδη να λειτουργεί εδώ και ένα μήνα, εγκαινιάστηκε σήμερα το πρωί από το Δήμαρχο Βόλου Π.Σκοτινιώτη και τον πρόεδρο της δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Βασ.Κοντορίζο.

Αύξηση των εσόδων κατά 140% από την αλλαγή του ΣΕΣ στο Βόλο

Οι τελευταίες λεπτομέρειες της πρότασης για την αλλαγή του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης στο Βόλο, που προωθεί η Δημοτική Αρχή για το επόμενο χρονικό διάστημα, οριστικοποιήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής Δήμου Βόλου, σε συνέχεια προηγούμενης σχετικής απόφασης. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Βιώσιμης Κινητικότητας Ν.Μόσχος παρουσίασε συνοπτικά οικονομικά στοιχεία του Σ.Ε.Σ. με τα σημερινά δεδομένα, καθώς και τις εκτιμήσεις για τη διαμόρφωση των στοιχείων αυτών μετά από την αλλαγή του.

Τελευταίες έξι παραστάσεις για το έργο «Μιας Πεντάρας Νιάτα»

Έξι μόνο παραστάσεις απομένουν για να ολοκληρωθεί ο κύκλος των παραστάσεων του έργου «Μιας Πεντάρας Νιάτα» που παρουσιάζεται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βόλου. Από τις 14 Δεκεμβρίου 2012, οπότε και ξεκίνησαν οι παραστάσεις του αγαπημένου έργου των Α. Γιαλαμά – Κ. Πρετεντέρη, της πρώτης παραγωγής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου για τη θεατρική περίοδο 2012 – 2013, σημειώθηκε θερμότατη ανταπόκριση του κοινού, τόσο ως προς τον αριθμό των θεατών, όσο και ως προς τις θετικές τους αντιδράσεις.

Π.Σκοτινιώτης: Να αξιοποιηθεί η Επιτροπή Διαβούλευσης για τη διαμόρφωση ευρύτατων κοινωνικών μετώπων

Ως ιδιαιτέρως θετικά αξιολογεί η Εκτελεστική Επιτροπή Δήμου Βόλου τα αποτελέσματα της πρόσφατης πρωτοβουλίας του Δημάρχου Π.Σκοτινιώτη, να εισαχθεί προς συζήτηση στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου το θέμα διαμόρφωσης ενός ισχυρού μετώπου υπεράσπισης της δημοκρατίας, της κοινωνικής συνοχής και της ομαλής λειτουργίας της πόλης. Ομόφωνα τα μέλη της Επιτροπής συμφώνησαν να δοθεί συνέχεια στο άμεσο μέλλον, με αντίστοιχες πρωτοβουλίες για μείζονα θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα, με πρώτο το θέμα συγκρότησης του δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης.

Αισθητική και λειτουργική παρέμβαση στον κόμβο Διμηνίου

Ήπιες παρεμβάσεις στο αστικό και περιαστικό πράσινο του Δήμου Βόλου έχει δρομολογήσει για το επόμενο διάστημα η Διεύθυνση Πρασίνου, με στόχο την αντιμετώπιση προβλημάτων σε επιλεγμένα σημεία. Οι παρεμβάσεις αυτές θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με τη Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αρχής γενομένης από τους χώρους πρασίνου στον κόμβο Διμηνίου. Ο κόμβος Διμηνίου είναι μια από τις σημαντικότερες διασταυρώσεις της οδού Λαρίσης γιατί αποτελεί ένα από τα κυριότερα σημεία εισόδου στην πόλη του Βόλου και τις περιοχές Ν. Ιωνίας, Νεάπολης και Διμηνίου.