Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοίνωση Δημοτικής Αρχής Βόλου

Με αφορμή την δημοσιοποίηση από τοπικό ΜΜΕ του γεγονότος ότι η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Βόλου υπέβαλε Αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, στο Ε.Σ.Ρ. και στην Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας κατά του δημοσιογράφου της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του Ράδιο Βέρα «Κόκκινη Κάρτα» και του ιδιοκτήτη του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΒΕΡΑ-TRT, για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων στις 31.1.2014 και στις 3.2.2014, το TRT εξέδωσε ανακοίνωση σε βάρος της δημοτικής αρχής, παραδίδοντας μαθήματα δημοσιογραφίας και δεοντολογίας. Μόνο που «ξέχασε» να αναφέρει το περιεχόμενο της Αναφοράς, στο οποίο υποτίθεται ότι απαντούσε με την ανακοίνωση. 
Με λύπη διαπιστώνουμε ότι ο κ.Αγγ. Αντωνίου συνεχίζει, κατά την προσφιλή του τακτική, να χρησιμοποιεί τη δημόσια ραδιοσυχνότητα, για να παραμορφώνει με κραυγαλέο τρόπο την αλήθεια και τα πραγματικά περιστατικά. 

Σπουδαστές του Δημοτικού ΙΕΚ Βόλου στην 9Η HORECA 2014

Την ευκαιρία να περιηγηθούν στην μεγαλύτερη τουριστική έκθεση στο τομέα της γαστρονομίας και του τουρισμού που διοργανώνεται στη χώρα μας, είχαν οι σπουδαστές του τμήματος Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης και του Τμήματος Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας, του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης του Δήμου Βόλου, κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους στην 9η HORECA 2014, τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου.  
Η έκθεση διεξήχθη όπως κάθε χρόνοστις εγκαταστάσεις του εκθεσιακού κέντρου Metropolitan Expo, στην Αθήνα, και οι  σπουδαστές των 2 τμημάτων του τομέα του τουρισμού του ΔΙΕΚ, μαζί με τη καθηγήτρια συνοδό τους, επισκέφτηκαν αρκετά περίπτερα επιχειρήσεων και φορέων του ξενοδοχειακού κλάδου και του κλάδου της μαζικής εστίασης, ενώ παρακολούθησαν ζωντανά τον 10ο Πανελλήνιο διαγωνισμό Flairtending και το 19ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Cocktail, καθώς και διάφορα shows που πραγματοποιήθηκαν παράλληλα με τους συγκεκριμένους διαγωνισμούς.

Σύσκεψη φορέων Νέας Αγχιάλου για τις εκδηλώσεις της Αποκριάς

Σύσκεψη εκπροσώπων φορέων και Συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου συγκάλεσε σήμερα ο τοπικός Αντιδήμαρχος κ. Παντελής Πελεκάνος, με αντικείμενο την προετοιμασία και διοργάνωση των φετινών εκδηλώσεων για την περίοδο της Αποκριάς και της Καθαρής Δευτέρας. 
Ο κ. Πελεκάνος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική ανταπόκριση στην πρόσκληση και τη μαζική συμμετοχή των φορέων, σημειώνοντας ότι η Αποκριά αποτελεί ένα κοινωνικό και πολιτιστικό γεγονός της πόλης που χρειάζεται τη συλλογική προσπάθεια και τη συνεργασία όλων, ώστε μέσα από τις εκδηλώσεις να αναδειχθούν τα ιδιαίτερα παραδοσιακά στοιχεία της περιοχής. 

Φ.Κουβέλης: Η «Πρωτοβουλία των 5 Δημάρχων» εκφράζει την αντίληψη της ΔΗΜΑΡ για την Αυτοδιοίκηση

«Οι 5 Δήμαρχοι εκφράζουν ακριβώς την αντίληψη του κόμματος περί ακηδεμόνευτης, χειραφετημένης από κομματικές εξαρτήσεις και άλλους πολιτικούς επηρεασμούς, Τοπικής Αυτοδιοίκησης». Τη δήλωση αυτή έκανε ο Πρόεδρος της  Δημοκρατικής Αριστεράς κ.Φώτης Κουβέλης κατά τη διάρκεια σημερινής επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη, απαντώντας σε ερώτηση αν η ΔΗΜΑΡ στηρίζει την «Πρωτοβουλία των 5 Δημάρχων», στην οποία συμμετέχουν, όπως είναι γνωστό, οι Δήμαρχοι Αθηναίων Γ.Καμίνης, Θεσσαλονίκης Γ.Μπουτάρης, Πατρέων Γ.Δημαράς, Βόλου Π.Σκοτινιώτης και Ιωαννιτών Φ.Φίλιος.

Π.Σκοτινιώτης: Ο «Συνήγορος του Πολίτη» μπορεί να συμβάλλει σ’ ένα βιώσιμο και δίκαιο μοντέλο δημόσιας διοίκησης της χώρας


Την ανάγκη να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η παρουσία του «Συνηγόρου του Πολίτη» στο δημόσιο λόγο της χώρας, ώστε να μπορεί να τεκμηριώσει συνολικά τι και γιατί πήγε λάθος στην ελληνική δημόσια διοίκηση 15 χρόνια τώρα, και μάλιστα με απτά παραδείγματα, υπογράμμισε ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης στον χαιρετισμό του κατά τη σημερινή εκδήλωση της Ανεξάρτητης Αρχής που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο. Ο κ.Σκοτινιώτης σημείωσε ότι με τον τρόπο αυτό ο «Συνήγορος του Πολίτη» μπορεί να συμβάλει στη διασφάλιση ενός βιώσιμου και δίκαιου μοντέλου δημόσιας διοίκησης, στο πλαίσιο του εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης που έχει ανάγκη η χώρα και θα υπερβαίνει τη  μνημονιακή εποχή.

«Απόστολε, ως εδώ και μη παρέκει». Δήλωση του Αντιδημάρχου Ηλία Ξηρακιά

«Με έκπληξη διαβάζουμε και ακούμε τον τελευταίο καιρό στα τοπικά μέσα ενημέρωσης τον Α.Παπατόλια να καταφεύγει σε μία ισοπεδωτική κριτική κατά της σημερινής Δημοτικής Αρχής, που καθημερινά διολισθαίνει έξω από κάθε πλαίσιο πολιτικής αντιπαράθεσης ή κριτικής, έστω και με τις υπερβολές μιας προεκλογικής περιόδου. Σε  μια μάλιστα συνέντευξή του τόνισε για τους πρώην συνεργάτες του στη Νομαρχία ότι αν ενοχλούνται από τη κριτική του «ας έκαναν τους λογαριασμούς τους προτού αποφασίσουν να συνταχθούν με πολιτικές που ακυρώνουν τις αξίες τους και το παρελθόν τους» (sic).

Δ.Δερβένης: Η χωροθέτηση μαρίνας είναι θέμα λυμένο για την πόλη

Απαντώντας σε χθεσινές δηλώσεις του υποψηφίου Δημάρχου Βόλου κ.Μιχ.Μιτζικού σχετικά με το θέμα χωροθέτησης της μαρίνας, ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης κ.Δημήτρης Δερβένης, επισημαίνει τα ακόλουθα: «Ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου κ.Μ.Μιτζικός, στο περιθώριο πρόσφατης συνέντευξής του για άλλο θέμα, αναφέρθηκε και στο θέμα της μαρίνας στο λιμάνι του Βόλου, επαναφέροντας την άποψη για χωροθέτησή της στον κυματοθραύστη (κορδόνι).