Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Π. Σκοτινιώτης: Ανάσα για την τοπική αγορά το δάνειο 3,7 εκ. ευρώ του Δήμου Βόλου

Με 3.174.000 εκατομμύρια ευρώ θα ενισχυθεί η αγορά του Βόλου καθώς, μετά από επίμονες προσπάθειες ενός χρόνου, υπογράφηκε μεταξύ του Δήμου Βόλου και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων η σχετική δανειακή σύμβαση.  Από το ποσό του δανείου,   1,5 εκατομμύρια ευρώ περίπου θα καταβληθούν  σε προμηθευτές, αντίστοιχο ποσό σε εργολήπτες δημοτικών έργων και 180.000 ευρώ σε μελετητές. Τα κονδύλια αφορούν προμήθειες, έργα και μελέτες που υλοποιήθηκαν από τους πρώην Δήμους που συνενώθηκαν στον Καλλικρατικό Δήμο Βόλου.

Δημόσια διαβούλευση για τις αλλαγές στο υφιστάμενο δίκτυο ποδηλατοδρόμων

Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται από αύριο η πρόταση της ομάδας εργασίας του Δήμου Βόλου για την λειτουργία του υφιστάμενου δικτύου ποδηλατοδρόμων στο κέντρο της πόλης. Ως γνωστόν η συγκεκριμένη ομάδα εργασίας συστήθηκε με απόφαση του Δημάρχου Βόλου κ. Πάνου Σκοτινιώτη, σε συνέχεια αντίστοιχης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία ενέκρινε το πρωτόκολλο οριστικής παραλαβής του έργου.

Η μείωση των μισθωμάτων δίνει ανάσα στους μισθωτές σχολικών κυλικείων

Τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι μισθωτές κυλικείων στη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς, λόγω της δραματικής μείωσης στην κατανάλωση ως αποτέλεσμα της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης και των συνεπειών της στη μέση ελληνική οικογένεια, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Σ.Μπαρτζιώκα με το προεδρείο του Συλλόγου Μισθωτών Σχολικών Κυλικείων Μαγνησίας.