Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Επεξεργασία προτάσεων για την αντιμετώπιση των αδέσποτων

Το πρόβλημα των αδέσποτων και οι τρόποι αντιμετώπισής του συζητήθηκαν σε βάθος κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κτίριο Στρεφτάρη υπό τους αρμόδιους Αντιδημάρχους Απ. Παντσά και Χ. Τσαμπάζη και τη συμμετοχή εκπροσώπων φιλοζωϊκών οργανώσεων και όλων των εμπλεκόμενων φορέων.
Επί τάπητος τέθηκαν θέματα που αφορούν την υλοποίηση του προγράμματος στείρωσης, στο πλαίσιο του Νόμου 3170 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος αποτελεί κατάκτηση του φιλοζωϊκού κινήματος, αναλύθηκαν τα αποτελέσματα των πρακτικών που εφαρμόστηκαν έως τώρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος, καθώς και η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο σύνολο του ενιαίου Δήμου με έμφαση στο πολεοδομικό συγκρότημα.

Προοπτικές αναθέρμανσης των σχέσεων Βόλου - Ροστώβ

Τη βούλησή του για αναθέρμανση των φιλικών σχέσεων μεταξύ των αδελφοποιημένων πόλεων Βόλου και Ροστώβ του Ντον, εκφράζει ο ελληνικής καταγωγής Βουλευτής της Κρατικής Δούμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Ιβάν Σαββίδης, μέσω επιστολής που απέστειλε στο Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη ο στενός του συνεργάτης κ. Θρ. Ευτυχίδης.
Ο κ. Σαββίδης, οποίος εκλέγεται βουλευτής στην περιφέρεια Ροστώβ, απευθύνει πρόσκληση στον κ. Σκοτινιώτη να επισκεφθεί την πόλη του, ως επικεφαλής αντιπροσωπείας του Δήμου Βόλου, προκειμένου «να τεθεί σε λειτουργία η τυπική αδελφοποίηση που υπάρχει μέχρι τώρα και να μετατραπεί σε ουσιαστική συνεργασία σε μια σειρά τομέων κοινού ενδιαφέροντος», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επιστολή.