Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Να αναπτύξουμε κίνημα εθελοντισμού και αλληλεγγύης

Μιλώντας χθες στην ομάδα πλειοψηφίας της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Π. Σκοτινιώτης επεσήμανε ότι χρειάζεται να εστιάσουμε σε ζητήματα που αποτελούν προεκλογικές δεσμεύσεις μας, όπως η διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου τοπικού δικτύου κοινωνικής προστασίας, με στόχο την κατά το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπιση ζητημάτων προστασίας των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και της ολοένα ογκούμενης ανεργίας σε συνθήκες της οικονομικής κρίσης.
Μιλώντας γενικότερα τόνισε ότι, πέραν από τη δράση των θεσμοθετημένων οργάνων του Δήμου, θα πρέπει να αναπτύξουμε, με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, ένα πλατύ κίνημα εθελοντισμού τόσο σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης, όσο και σε όλες τις τοπικές υποθέσεις, όπως η προστασία του περιβάλλοντος, η καθαριότητα, η πολιτική προστασία, η υποστήριξη μεγάλων γεγονότων όπως οι Μεσογειακοί Αγώνες, η κοινωνική ένταξη και ενσωμάτωση των μεταναστών κ.α.
Για την ανάπτυξη ενός τέτοιου κινήματος που απαιτεί τον συντονισμό των υπαρχόντων φορέων εθελοντικής προσφοράς και ΜΚΟ, αλλά και την πλατιά ενεργοποίηση των πολιτών ιδιαίτερα των νέων, η νέα Δημοτική Αρχή πρόκειται το επόμενο διάστημα να συγκροτήσει ιδιαίτερο τομέα ευθύνης. «Πολλοί πολίτες επικοινωνούν μαζί μας και δηλώνουν πρόθεση να εργαστούν εθελοντικά για την πόλη», υπογράμμισε ο Π.Σκοτινιώτης. «Αυτή τη διάθεση προσφοράς θα πρέπει να την αξιοποιήσουμε και να την ενθαρρύνουμε».
Η όλη προσπάθεια εντάσσεται στην αντίληψη της νέας Δημοτικής Αρχής για την ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών, βασικό τμήμα της οποίας αποτελεί η κοινωνία του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης.