Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Οι ηλικιωμένοι ζωντανεύουν την πλατεία Ρήγα Φεραίου

Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ.Ιγνατίου και παρουσία πλήθους κόσμου έγιναν το απόγευμα τα εγκαίνια του κεντρικού ΚΑΠΗ του Δήμου Βόλου στο κτίριο «Θεόφιλος», στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Στο νέο, ιδιόκτητο, σύγχρονο και λειτουργικό χώρο έχουν μεταστεγαστεί τα Α΄ και Β΄ ΚΑΠΗ Δήμου Βόλου που λειτουργούσαν έως πρόσφατα σε μισθωμένα κτίρια επί των οδών 28ης Οκτωβρίου – Βασάνη και Δον Δαλεζίου – Κωνσταντά αντίστοιχα. Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ.Σκοτινιώτης τόνισε ότι η επιλογή της Δημοτικής Αρχής να αξιοποιήσει τον συγκεκριμένο χώρο για τη στέγαση του ΚΑΠΗ δεν ήταν τυχαία.

Ηλίας Ξηρακιάς: Ο κ. Μουλάς παραπληροφορεί

Με αφορμή επερώτηση τους επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ.Γ.Μουλά για το θέμα της προμήθειας υγρών καυσίμων του Δήμου, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Προγραμματισμού, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Νέων Τεχνολογιών κ.Ηλίας Ξηρακιάς, επισημαίνει τα ακόλουθα: «Δεν προτίθεμαι να απαντήσω στην επερώτηση του κ.Μουλά σε σχέση με τη μη έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο του σχεδίου της σύμβασης για την προμήθεια των υγρών καυσίμων του Δήμου και των νομικών του προσώπων, αφού αυτό θα γίνει θεσμικά, όπως προβλέπει ο Κανονισμός του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν μπορώ ωστόσο να αφήσω να αιωρούνται αναπάντητες, αναφορές για δήθεν οικονομική ζημιά του Δήμου. Για την υπεύθυνη, λοιπόν, ενημέρωση της κοινής γνώμης, επισημαίνω τα ακόλουθα:

«Αυλαία» για το πρόγραμμα Γαλάζιων Σημαιών με θετικό πρόσημο για τις ακτές του Δήμου Βόλου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε από το Δήμο Βόλου το φετινό περιβαλλοντικό πρόγραμμα Γαλάζιων Σημαιών, σύμφωνα με τον απολογισμό του Τμήματος Τουρισμού της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, με αφορμή τη λήξη της κολυμβητικής περιόδου στις 30 Σεπτεμβρίου. Όπως είναι γνωστό, φέτος βραβεύτηκαν με το διεθνές αυτό σύμβολο ποιότητας 9 παραλίες του Δήμου Βόλου, δυο επιπλέον σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, και ο Δήμος μερίμνησε για την ισόρροπη ανάπτυξη όλου του παραλιακού μετώπου σε μήκος 53 χιλιομέτρων. Ειδικότερα, στις δύο παραλίες που τους απονεμήθηκε για πρώτη φορά Γαλάζια Σημαία, στα Πλατανίδια και στη Νέα Αγχίαλο, τοποθετήθηκαν νέες κατασκευές, εναρμονισμένες με το περιβάλλον, ενώ παράλληλα αντικαταστάθηκαν καταστραμμένες υποδομές άλλων ακτών και εμπλουτίσθηκαν με την προσθήκη συμπληρωματικών υποδομών.