Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Πρωτοβουλία της ΔΕΥΑΜΒ για αξιοποίηση της λάσπης από τον Βιολογικό Καθαρισμό

Η διαχείριση της λάσπης που παράγεται στις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων είναι ένα από τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες οι ΔΕΥΑ της χώρας. Πρόκειται για μεγάλες ποσότητες λάσπης, που στην περίπτωση του Βόλου φθάνουν τους 20-25 τόνους ημερησίως, ενώ με την επέκταση και την υποδοχή αποβλήτων από τις άλλες Δημοτικές Ενότητες και από το Δήμο Ρήγα Φεραίου, υπολογίζεται ότι θα φθάσουν έως και τους 40 τόνους ημερησίως. Στο πλαίσιο αυτό η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ αποφάσισε να καταθέσει αίτησης χρηματοδότησης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ε.Π. «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του Υ.Π.Ε.Κ.Α., για το έργο: "Ολοκληρωμένη Διαχείριση και Αξιοποίηση της Ιλύος των Ε.Ε.Λ. Βόλου", προϋπολογισμού 9.595.000,00 € πλέον του ΦΠΑ.

Πρόστιμα για παράνομη αφοσοκόληση από το Δήμο Βόλου

Στην επιβολή προστίμου για αφισορρύπανση θα προχωρήσει η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, εναντίον ιδιωτικής εταιρείας η οποία ευθύνεται για την εκτεταμένη αφισοκόληση στον κεντρικό ιστό της πόλης, με σκοπό την προώθηση εφαρμογής για την τουριστική προβολή του Βόλου μέσω iPhone. Οι αφίσες της συγκεκριμένης εταιρείας εντοπίστηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης, όπως και άλλων εμπορικών επιχειρήσεων (κυρίως κέντρων νυχτερινής διασκέδασης), στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων που διενεργεί η Δημοτική Αστυνομία Βόλου. Για όλες τις περιπτώσεις συντάχθηκαν εκθέσεις αυτοψίας οι οποίες θα διαβιβαστούν στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου για την επιβολή προστίμου, σύμφωνα με το άρθρο 33, παρ. 19, του Κανονισμού Καθαριότητας – Ανακύκλωσης.

Απάντηση για την 8η ΕΜΑΚ Θεσσαλίας του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος

Απάντηση στον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη σχετικά με το θέμα της 8ης ΕΜΑΚ Θεσσαλίας απέστειλε ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Παναγιώτης Μπονάτσος, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην καταργηθεί η υπηρεσία. Ο κ. Σκοτινιώτης, με αφορμή σχετικές πληροφορίες που δημοσιοποίησε η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Θεσσαλίας, είχε στείλει έγγραφο (από 9.10.12) τόσο προς τον κ, Μπονάτσο, όσο και προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια, τονίζοντας την ανάγκη επανεκτίμησης του σχεδιασμού, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης-αναδιάρθρωσης του Πυροσβεστικού Σώματος, προκειμένου να αποφευχθούν επιλογές που θα υποβαθμίσουν το επιχειρησιακό έργο και τις δυνατότητες διάσωσης στο Νομό Μαγνησίας, με σοβαρές επιπτώσεις στην ασφάλεια των πολιτών και στην προστασία του περιβάλλοντος.