Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Δημοπρατείται το έργο σύνδεσης του αποχετευτικού δικτύου του Σέσκλου με το δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ

Υπογράφηκε από τον αναπληρωτή Υπουργό ΠΕ.Κ.Α. Στ. Καλαφάτη η προέγκριση δημοπράτησης ενός ακόμη έργου της ΔΕΥΑΜΒ, το οποίο δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα της ανεξέλεγκτης διάθεσης αστικών αποβλήτων στο έδαφος και εντάσσεται στο πλαίσιο των έργων που θα συμβάλλουν στη θωράκιση του Παγασητικού, με χρηματοδότηση από το ΕΠΠΕΡΑΑ. Πρόκειται για το έργο «Σύνδεση δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων Σέσκλου με τις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων ΔΕΥΑΜΒ», προϋπολογισμού μελέτης 560.880 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί (στις 30.7.12) η έγκριση δημοπράτησης των δυο έργων που αφορούν την αποχέτευση της Αγριάς, συνολικού προϋπολογισμού 16.260.600 €.

Σύσκεψη για τον τουρισμό κρουαζιέρας την Παρασκευή στο Δημαρχείο του Βόλου

Ευρεία σύσκεψη με θέμα τον τουρισμό κρουαζιέρας συγκαλεί ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, την ερχόμενη Παρασκευή 19 Οκτωβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Στη σύσκεψη έχουν κληθεί να λάβουν μέρος ο Πρόεδρος της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ) και Πρόεδρος του ΟΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης, ο πρόεδρος της εταιρείας  MED CRUISE  Σταύρος Χατζάκος και περισσότεροι από 25 φορείς της περιοχής, προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις και απόψεις τους για την από κοινού ανάληψη πρωτοβουλιών με στόχο τη δυναμικότερη προώθηση του Βόλου ως προορισμού κρουαζιέρας.

Δωρεάν συμβουλευτική ψυχολογική υποστήριξη

Συνεχίζεται κανονικά στο Δήμο Βόλου η δωρεάν παροχή ψυχολογικής υποστήριξης σε πολίτες που το έχουν ανάγκη, από εθελοντική ομάδα επιστημόνων και εξειδικευμένου προσωπικού. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία η οποία ξεκίνησε στις αρχές του έτους και υλοποιείται με ευθύνη της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού. Όπως επισημαίνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Απ.Παντσάς, «οι δύσκολες κοινωνικές και οικονομικές συγκυρίες που βιώνουμε όλοι αυτή την εποχή, δημιουργούν αναμφισβήτητα πρόσφορο έδαφος για τη πρόκληση ψυχοπιεστικών καταστάσεων στον καθένα μας. Η αύξηση του προσωπικού άγχους προκειμένου να αντιμετωπιστεί σε καθημερινό επίπεδο η διαχείριση των δύσκολων συνθηκών, δημιουργεί παρενέργειες στις διαπροσωπικές και κατ’ επέκταση στις ενδοοικογενειακές σχέσεις».

Ούτε ένα ευρώ δεν έχει δοθεί στους Δήμους για συντηρήσεις σχολείων

Η πορεία των συντηρήσεων και επισκευών στα σχολεία του Δήμου Βόλου εξετάστηκε μεταξύ άλλων στην τελευταία συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, στην οποία συμμετείχαν για το λόγο αυτό ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Φ.Λαμπρινίδης και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Συντήρησης Δ.Φαλαγγάρης. Όπως επισήμανε στην τοποθέτησή της η Πρόεδρος της Επιτροπής Σ.Μπαρτζιώκα, «είναι γνωστό ότι η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης έχουν άμεση σχέση με το σωστό σχολικό περιβάλλον. Η Δημοτική Αρχή, σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, δίνει πράγματι αγώνα για να διατηρεί τα σχολεία σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση και να δίνει λύσεις στα προβλήματα.

Νέα επέμβαση στο «Οινόπνευμα» για την απομάκρυνση καταληψιών από το κτίριο

Νέα επιχείρηση για την απομάκρυνση αθίγγανων από τη Βουλγαρία που είχαν κάνει κατάληψη σε χώρους της πρώην Οινοπνευματικής, πραγματοποιήθηκε σήμερα σε συνεργασία της Δημοτικής Αστυνομίας και της ΕΛ.ΑΣ., παρουσία του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Δημοτικής Αστυνομίας Χ.Τσαμπάζη. Ήταν η τρίτη επέμβαση που σημειώθηκε από την αρχή του καλοκαιριού στα εγκαταλειμμένα κτίρια της Οινοπνευματικής. Σε έφοδο που πραγματοποιήθηκε γύρω στις 11 το πρωί διαπιστώθηκε ότι τέσσερις αθίγγανοι Βούλγαροι είχαν στήσει εκεί το «σπιτικό» τους, ενώ στους χώρους εντοπίστηκε επίσης χαλκός και ανακυκλώσιμο υλικό από αλουμίνιο, συνολικού βάρους περίπου 500 κιλών, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές.

Εκδήλωση του Δήμου Βόλου για την 68η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης

Εκδήλωση για την 68η Επέτειο της Απελευθέρωσης του Βόλου από τα Στρατεύματα Κατοχής, διοργανώνει ο Δήμος Βόλου την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 11 π.μ. στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης (πλ. Ρ. Φεραίου -δίπλα από το κτήριο του ΕΟΤ). Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με επιμνημόσυνη δέηση και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων. Μαθητές των 16ου και 30ού Δημοτικών Σχολείων θα αποδώσουν τραγούδια της Εθνικής Αντίστασης.

H AΧΕΠΑ στηρίζει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βόλου

Επίσκεψη στον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη πραγματοποίησαν σήμερα στελέχη στης Ελληνοαμερικανικής Ένωσης AΧΕΠΑ, η οποία δημιουργήθηκε το 1922 με σκοπό την προαγωγή του ελληνισμού, της μόρφωσης και της φιλανθρωπίας. Συγκεκριμένα, τον κ. Σκοτινιώτη επισκέφθηκε ο κυβερνήτης της AΧΕΠΑ για την Ελλάδα κ. Νίκος Παπαδόπουλος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο Chapter 13 AΧΕΠΑ Βόλου Απόστολο Οντόπουλο και τον Νίκο Ντόκο, ιδρυτικό μέλος και πρώην Πρόεδρο της AΧΕΠΑ Βόλου Chapter 13, ο οποίος είναι και μέλος του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Βόλου.