Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Δήλωση του Δημάρχου Βόλου για το θάνατο του Θανάση Νάκου

Σε δήλωσή του για τον ξαφνικό θάνατο του Β΄ Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Μαγνησίας της Ν.Δ. Θανάση Νάκου, ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο πρόωρος και ξαφνικός χαμός του Θανάση Νάκου αποτελεί μεγάλη απώλεια για το Βόλο, τη Μαγνησία, το Κοινοβούλιο και το δημόσιο βίο της χώρας, τον οποίο υπηρέτησε επί πολλά χρόνια με σοβαρότητα, μαχητικότητα, αξιοπρέπεια και αποτελεσματικότητα. Ο Θανάσης Νάκος υπήρξε ένας πολιτικός που ανταπέδωσε απλόχερα την εμπιστοσύνη την οποία κατ’ επανάληψη εξέφρασαν στο πρόσωπό του οι πολίτες της Μαγνησίας.

Π.Σκοτινιώτης: Η πόλη θα λειτουργήσει με κανόνες που ισχύουν για όλους

Η εξέλιξη της επιχείρησης που έχει ξεκινήσει από την αρχή του χρόνου ο Δήμος Βόλου, με κεντρικό σύνθημα «Υπερασπιζόμαστε το Δημόσιο Χώρο – Ομορφαίνουμε την πόλη μας. Είναι υπόθεση όλων μας», εξετάστηκε σε συνάντηση του Δημάρχου κ.Πάνου Σκοτινιώτη με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους Ν.Οικονόμου, Ηλ.Ξηρακιά, Δ.Δερβένη και Ν.Μόσχο και αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη. Όπως είναι γνωστό, πρόκειται για σειρά μέτρων και ενεργειών με σκοπό την απελευθέρωση των κοινόχρηστων χώρων και την αντιμετώπιση προβλημάτων που αφορούν τόσο τη λειτουργία όσο και την αισθητική εικόνα της πόλης. Η υλοποίησή τους έχει ξεκινήσει από το κέντρο της πόλης και επεκτείνεται σε όλο το Πολεοδομικό Συγκρότημα και τις περιφερειακές Δημοτικές Ενότητες, με τη συνεργασία των Υπηρεσιών Πολεοδομίας, Καθαριότητας, Εμπορίου, Προσόδων και τη Δημοτική Αστυνομία.

Συνάντηση του Δημάρχου Βόλου με το Σωματείο εργαζομένων στην ΑΓΕΤ

Τη διαβεβαίωση του Προέδρου του Δ.Σ. της εταιρείας «Lafarge» στην Ελλάδα Μ.Κυπριανίδη, ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τη λειτουργία του εργοστασίου ΑΓΕΤ Ηρακλής στο Βόλο, μετέφερε ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης στο προεδρείο του Σωματείου Εργαζομένων στην ΑΓΕΤ, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα το πρωί στο γραφείο του, παρουσία και της Αντιδημάρχου Διοίκησης, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Πολιτικής Προστασίας και ΚΕΠ κ.Νατάσας Οικονόμου.

Στοχευμένες παρεμβάσεις συντήρησης των σχολικών κτιρίων

Έργα άμεσης προτεραιότητας σε σχολεία της Δημοτικής Ενότητας Βόλου και σε αντίστοιχες σχολικές μονάδες των υπόλοιπων Δημοτικών Ενοτήτων (πλην Νέας Ιωνίας), πρόκειται να υλοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς υπεγράφησαν σήμερα οι σχετικές συμβάσεις ανάμεσα στο Δήμαρχο Βόλου Π.Σκοτινιώτη και τους εκπροσώπους των αναδόχων εταιρειών. Η συνολική δαπάνη των εργασιών συντήρησης στα σχολεία της Δημοτικής Ενότητας Βόλου θα ανέλθει στις 55.200,00 ευρώ, ενώ το ποσό για τις υπόλοιπες Ενότητες είναι 57.000,00 ευρώ. Και στις δυο περιπτώσεις, οι εργασίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν σε χρονικό διάστημα 3 μηνών από την υπογραφή των συμβάσεων.

Π.Σκοτινιώτης: Η εικόνα των «σιδερόφρακτων» παρελάσεων δεν ταιριάζει στο γιορτασμό μιας εθνικής επετείου

Την άποψη ότι είναι πια ώριμο να υπάρξει ένας σοβαρός, δημόσιος προβληματισμός για το πώς θα πρέπει να γιορτάζονται οι εθνικές επέτειοι και τι θα γίνει με τις παρελάσεις, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι πρωταγωνιστές σε αυτές θα είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες και όχι οι αστυνομικές δυνάμεις, εκφράζει με δήλωσή του ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης, στον απόηχο του εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου. Το πλήρες κείμενο της δήλωσης έχει ως εξής: «Σε μια χώρα που σέβεται την παράδοση και την ιστορική μνήμη, οι εθνικές επέτειοι είναι μέρες εθνικής περισυλλογής, εθνικής αυτογνωσίας και συλλογικού προβληματισμού. Τόσο η επέτειος της 25ης Μαρτίου όσο και η  επέτειος του «ΟΧΙ» αποτελούν  φωτεινά ορόσημα της νεοελληνικής μας ιστορίας, με πολλαπλό συμβολισμό, που τις καθιστά διαχρονικά επίκαιρες και παιδευτικά πολύτιμες για τις νεότερες γενιές.

Έκθεση πολυμέσων στο Αχίλλειον με θέμα την ηχητική κληρονομιά της Ευρώπης

Ξεκινά αύριο Παρασκευή στον εκθεσιακό χώρο του κινηματοθέατρου «Αχίλλειον» (αίθουσα Ιάσονος και Κουμουνδούρου) η λειτουργία της έκθεσης «Η Ηχητική Ευρωπαϊκή Κληρονομιά», που οργανώνεται από τη Δ/νση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου και το Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Επικοινωνίας και Οπτικοακουστικής Τεκμηρίωσης (ΕΠΕΟΤ), του τμήματος Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Τα εγκαίνια της έκθεσης, η οποία σχεδιάστηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος European Acoustic Heritage, ενταγμένου στο πρόγραμμα Culture της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 29 Μαρτίου και ώρα 20.00, παρουσία των συντονιστών του προγράμματος Νικολά Ρεμί (ΤΑΜ) και  Horacio Dieguez Gonzalez (Εscoitar).