Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Βόλος… η πόλη των μεγάλων διεθνών διοργανώσεων

Με την εθνική ομάδα της Ελλάδας να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου και την πόλη του Βόλου να φέρνει με εντυπωσιακή επιτυχία εις πέρας τη διοργάνωση ενός ακόμη κορυφαίου αθλητικού γεγονότος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, θέτοντας ισχυρή υποψηφιότητα για νέες, μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις, έπεσε η αυλαία του 10ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Πόλο Νέων Γυναικών, την Κυριακή το βράδυ, στο κατάμεστο Κολυμβητήριο του Βόλου.

Π.Σκοτινιώτης προς ΤΕΕ: Ο Δήμος Βόλου πρωτοπορεί στα θέματα πολεοδομικού και χωροταξικού σχεδιασμού

Ιδιαίτερα πλούσιος είναι ο απολογισμός του Δήμου Βόλου στον τομέα του πολεοδομικού και χωροταξικού σχεδιασμού, όπως προκύπτει από την απάντηση του Δημάρχου Βόλου κ.Πάνου Σκοτινιώτη σε επιστολή (από 22.8.2013) της Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Μαγνησίας του ΤΕΕ, η οποία δημοσιεύθηκε και στον τοπικό τύπο. Όπως μάλιστα τονίζει ο Δήμαρχος Βόλου στην απαντητική επιστολή του, ειδικά στο ΤΕΕ Μαγνησίας η εξέλιξη των μελετών είναι πλήρως γνωστή, αφού, για κάθε στάδιο στο οποίο καλείται να γνωμοδοτήσει το Δημοτικό Συμβούλιο, ζητείται εκτός των άλλων και η άποψή του. Υπενθυμίζει δε, χαρακτηριστικά, ότι για το Γ.Π.Σ. της Ν. Αγχιάλου, παρόλο που ζητήθηκαν από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου οι απόψεις του ΤΕΕ Μαγνησίας ήδη από τις 11-6-2013,  με καταληκτική ημερομηνία την  1.7.2013, αυτές μέχρι στιγμής δεν έχουν κατατεθεί. 

Επιστημονικό συνέδριο στο Βόλο με θέμα «Χρήσεις και καταχρήσεις της ιστορίας: Η δημόσια ιστορία στην Ελλάδα»

Εξέχοντες επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μεταξύ των οποίων οι δύο σημαντικοί ιστορικοί μελετητές Serge Noiret και Dirk Moses, αλλά και πλήθος νέων ερευνητών, αναμένονται στο Βόλο το τριήμερο από 30 Αυγούστου έως 1η Σεπτεμβρίου, για το συνέδριο με θέμα «Χρήσεις και καταχρήσεις της ιστορίας: Η δημόσια ιστορία στην Ελλάδα», που διοργανώνουν το Δίκτυο Μελέτης Εμφυλίων Πολέμων, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, οι Πολίτες εν Γνώσει και η International Federation for Public History, υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Προσλήψεις 25 εκπαιδευτών – επιμορφωτών για τα τμήματα του ΔΟΕΠΑΠ - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών η πρόσληψη εκπαιδευτικού και επιμορφωτικού προσωπικού με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου στον Δημοτικό Οργανισμό Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού, Πολιτισμού (ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) Δήμου Βόλου, μετά το αίτημα που είχε υποβληθεί από τις αρχές Μαρτίου για  τις απαιτούμενες θέσεις. Η έγκαιρη φέτος απάντηση του Υπουργείου διευκολύνει τον προγραμματισμό και τις διαδικασίες προσλήψεων για την ομαλή λειτουργία των τμημάτων του ΔΟΕΠΑΠ, αφού παρακάμπτονται πλέον οι δυσκολίες που είχαν παρουσιαστεί σε όλους του Δήμους της χώρας τα τελευταία 2 χρόνια, λόγω της εφαρμογής νέου νομικού πλαισίου των καλλικρατικών δήμων.