Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Ξεμπλοκάρει η εργολαβία - «σκούπα» του Περιφερειακού

Στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον απαιτούμενο προσυμβατικό έλεγχο βρίσκεται το σχέδιο της σύμβασης που αφορά το έργο αποπεράτωσης του τμήματος Α/Κ Λαρίσης-Γορίτσα του Περιφερειακού δρόμου του Βόλου, γνωστού ως εργολαβία-«σκούπα», η οποία είναι ενταγμένη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με προϋπολογισμό 6,8 εκατομμύρια ευρώ. Για την εξέλιξη αυτή ενημερώθηκε ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων και τις επαφές που είχε με τα αρμόδια στελέχη του Υπουργείου. Σε δήλωσή του ο κ. Σκοτινιώτης τόνισε ότι «πρόκειται για ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, αφού οδηγεί στην αποδέσμευση της πολύπαθης εργολαβίας-«σκούπα» και ανοίγει το δρόμο για την υπογραφή της σύμβασης.

Μνήμες Προσφύγων ζωντανεύουν και φέτος στην πλατεία Ευαγγελίστριας

Τιμώντας τη μνήμη και την ιστορία των προσφύγων ο Δήμος Βόλου εγκαινίασε  τον περασμένο Σεπτέμβριο – με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή – την καθιέρωση ετήσιας εκδήλωσης υπό τον τίτλο «Μνήμες Προσφύγων», που κάθε Σεπτέμβριο θα είναι αφιερωμένη στο προσφυγικό στοιχείο της πόλης. Η φετινή εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ στην πλατεία Ευαγγελιστρίας, και είναι αφιερωμένη στα 90 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης.

Συνεργασία για τη συλλογή σχολικών ειδών Δήμου Βόλου και εκπαιδευτικής κοινότητας

Συνάντηση με τους διευθυντές Δημοτικών σχολείων και Γυμνασίων του Βόλου είχαν χθες το μεσημέρι στο Μεταξουργείο ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Α.Παντσάς και οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου Σ.Μπαρτζώκα και Χ.Αγκρή, με αντικείμενο τη φετινή καμπάνια συλλογής σχολικών ειδών για τα παιδιά της πόλης που αδυνατούν να ανταποκριθούν στα έξοδα αυτά λόγω της οικονομικής κρίσης. Κατά τη συνάντηση έγινε ευρεία συζήτηση για τα αποτελέσματα της περσινής  προσπάθειας, τα αδύνατά της σημεία και τον τρόπο με τον οποίο φέτος θα ξεπεραστούν.