Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Επιλογή Ευθύνης: «Επί εννιά ολόκληρους μήνες δεν δίνουν τα στοιχεία για τις δημοσιεύσεις στα ΜΜΕ»

Τη Δημοτική Αρχή, που επί εννέα (9) ολόκληρους μήνες αποφεύγει να απαντήσει στην ερώτησή τους, που κατέθεσαν στις 9 Ιανουαρίου, προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου,  καταγγέλλουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης-Πάμε Μπροστά», Ν.Οικονόμου, Α. Παπατόλιας, Φ. Λαμπρινίδης και Ν. Στόικος. Η ερώτηση, που περιείχε απολύτως σαφή και συγκεκριμένα ερωτήματα για τις κάθε είδους δημοσιεύσεις του Δήμου και των νομικών του προσώπων προς τα τοπικά και περιφερειακά ΜΜΕ, την περίοδο από το 2003 έως και το 2015, έπρεπε, σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, να απαντηθεί εντός μηνός από την ημερομηνία κατάθεσής της.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης θεωρούν ότι η παρελκυστική αυτή τακτική είναι σκόπιμη και συνιστά ευθεία παράβαση καθήκοντος. Αντιδρώντας στην τακτική αυτή,  επανακατέθεσαν την ερώτηση, σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού  Συμβουλίου, αξιώνοντας να υπάρξει άμεση  απάντηση, η οποία δεν μπορεί να είναι  γενική και αόριστη  και με τρόπο που να θολώνεται η πραγματική εικόνα και να προκαλείται σύγχυση, ώστε να μην μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα και να δυσχεραίνονται οι συγκρίσεις, αλλά να υπάρξει  σαφής και συγκεκριμένη απάντηση στα απολύτως σαφή και συγκεκριμένα ερωτήματα που έθεσαν με την ερώτησή τους, με βάση τα επίσημα στοιχεία της αρμόδιας Οικονομικής Υπηρεσίας, όπως έχουν αποτυπωθεί στα βιβλία του Δήμου (Τμήμα Ισολογισμού – Διπλογραφικού και Οικονομικής Πληροφόρησης του Δήμου) και των καθ’ ύλην αρμόδιων Υπηρεσιών κάθε δημοτικού νομικού προσώπου, δημόσιου και  ιδιωτικού δικαίου. Όπως επισημαίνουν δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης, «αν συνεχιστεί η κωλυσιεργία και η παρελκυστική τακτική της δημοτικής αρχής, επιφυλασσόμαστε να ενεργήσουμε νομίμως».
Ολόκληρη η ερώτηση που είχε υποβληθεί στις 9 Ιανουαρίου και επανακατατέθηκε σήμερα ( Παρασκευή), έχει ως εξής:

Το πόρισμα της ΕΔΕ για το έλλειμμα στο Ταμείο ζητούν η «Επιλογή Ευθύνης» και οι 6 ανεξάρτητοι σύμβουλοι

Αντίγραφο του πορίσματος της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) για το έλλειμμα στο Δημοτικό Ταμείο Βόλου ζήτησαν, με αίτημα που κατέθεσαν, σήμερα (Πέμπτη), προς τον Γενικό Διευθυντή του Δήμου, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Ν. Οικονόμου εκ μέρους της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης-Πάμε Μπροστά» και Ι. Αποστολάκης, εκ μέρους και των ανεξάρτητων, Ε. Ανδρέου-Μεϊκοπούλου, Κ. Γαργάλα, Μ. Δραμητινού, Φ. Κοκκινάκη, Ι. Μολοχίδη.
Στο αίτημά τους οι δημοτικοί σύμβουλοι αναφέρουν ότι, σεβόμενοι τις διαδικασίες, ανέμεναν την ολοκλήρωση της σχετικής ΕΔΕ, που είχε ξεκινήσει, μετά τη δημοσιοποίηση, στις 6 Ιουνίου, από τον εκτελούντα χρέη δημάρχου, κ. Θ. Θεοδώρου, της ύπαρξης ελλείμματος στο δημοτικό Ταμείο Βόλου.
Επισημαίνοντας το γεγονός ότι η σχετική ΕΔΕ ολοκληρώθηκε και διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Βόλου, στις αρχές του περασμένου Αυγούστου, όπως έγινε γνωστό από δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, καθώς και την κρισιμότητα του θέματος, τόσο για τη λειτουργία του δημοτικού Ταμείου, όσο και για τη δημόσια εικόνα και αξιοπιστία του Δήμου, οι σύμβουλοι ζητούν αντίγραφο του πορίσματος της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, επικαλούμενοι το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση των δημοτικών συμβούλων για υπεύθυνη ενημέρωση για κάθε θέμα που αφορά στον Δήμο και τη λειτουργία του.