Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Δήλωση Π.Σκοτινιώτη για τον θάνατο του Γ.Χουρμουζιάδη

Σε δήλωσή του για τον θάνατο του Γ.Χουρμουζιάδη, ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης αναφέρει τα ακόλουθα: "Με οδύνη και βαθιά συγκίνηση πληροφορηθήκαμε το θάνατο του Γιώργου Χουρμουζιάδη. Ο Γιώργος Χουρμουζιάδης υπήρξε αναμφισβήτητα μια από τις πιο λαμπρές φυσιογνωμίες στο χώρο της αρχαιολογικής επιστήμης και ο κυριότερος εκφραστής του θεωρητικού ρεύματος της "Νέας Αρχαιολογίας" στην Ελλάδα. Διορίστηκε στο Βόλο, στην Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, το 1966, και ήλθε στην πόλη μας φέρνοντας μαζί του νέες πρωτοπόρες ιδέες, αλλά προπάντων μια νέα πνοή και μια καινοτόμο αντίληψη των αρχαιολογικών πραγμάτων. Σταθμό στην πορεία του αποτέλεσαν οι ανασκαφικές έρευνες που πραγματοποίησε στον παγκοσμίως γνωστό νεολιθικό οικισμό του Διμηνίου. Το βιβλίο του "Το Νεολιθικό Διμήνι", που εκδόθηκε το 1979, παραμένει μέχρι τις μέρες μας μια αξεπέραστη και αξιόπιστη έκδοση.

Απάντηση Γ.Γκουντέλια στις ανακοινώσεις συλλόγων φιλάθλων του Ολυμπιακού

Σε δήλωσή του με αφορμή ανακοινώσεις συλλόγων φιλάθλων του Ολυμπιακού Βόλου κατά της Δημοτικής Αρχής, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Πορταριάς, Ιωλκού και Μακρινίτσας κ.Γιάννης Γκουντέλιας, επισημαίνει τα ακόλουθα: «Έχω σιωπήσει επανειλημμένα στις υπερβολές που κατά καιρούς αναφέρονται στις ανακοινώσεις του Σ.Φ.Ο.Β. για το ρόλο του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής στην  πρόσφατη περιπέτεια της ομάδας μας. Και όλα αυτά γιατί αισθάνομαι και εγώ αγανάκτηση για τα δεινά που η ομάδα μας βίωσε την προηγούμενη διετία, εξαιτίας κάποιων ανεκδιήγητων πολιτικών και παραγόντων τύπου Γερουλάνου –Μπιτσαχτσή-Πιλάβιου. Δεν μπορώ, όμως, να ανεχτώ ανακοινώσεις κατά του Δημάρχου Βόλου κ. Πάνου Σκοτινιώτη σαν τη σημερινή, που διαστρεβλώνουν τα πάντα γύρω από τον αγώνα που κάναμε όλοι μας, τόσο ως απλοί φίλαθλοι του Ολυμπιακού  όσο και ως Δημοτική Αρχή.

Δημοτικό Συμβούλιο: Η Χρυσή Αυγή είναι ανεπιθύμητη στο Δήμο Βόλου

Το κείμενο του ψηφίσματος ενάντια στη Χρυσή Αυγή, το οποίο ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου στη συνεδρίαση της Δευτέρας 14.10.13., έχει ως εξής: «Η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική οργάνωση με κομματικό μανδύα, η οποία έσπειρε επί τόσο καιρό ανενόχλητη το σπόρο της βίας και της ναζιστικής ιδεολογίας της στην ελληνική κοινωνία. Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου λέει ένα κατηγορηματικό ΟΧΙ στο Φασισμό και το Ναζισμό. Ένα  κατηγορηματικό ΟΧΙ στη βία, το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία. Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου δεν συμμερίζεται την απλουστευτική θεωρία των δύο άκρων, διότι διαφορετικές ιστορικές καταβολές, διαφορετικά προτάγματα και κουλτούρα, δεν είναι δυνατόν να διαγραφούν χάριν ευκαιριακών και ανιστόρητων επινοήσεων.

Παρεμβάσεις σε πλακοστρώσεις πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Βόλου

Παρεμβάσεις συντήρησης πλακοστρώσεων πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων, συνολικής δαπάνης 116.000,00 ευρώ, από ίδιους πόρους του Δήμου Βόλου, πρόκειται να υλοποιηθούν το επόμενο δωδεκάμηνο σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του ενιαίου Δήμου Βόλου. Η σύμβαση του έργου υπογράφηκε σήμερα ανάμεσα στον Δήμαρχο Βόλου κ.Πάνο Σκοτινιώτη και εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας “Κ.Παπαευθυμίου & ΣΙΑ Ο.Ε.” και άμεσα αναμένεται να ξεκινήσουν οι σχετικές εργασίες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη μελέτη που συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου, προβλέπεται να γίνουν εργασίες επισκευής – ανακατασκευής πεζοδρομίων  και κρασπεδόρειθρων, τα οποία βρίσκονται μπροστά σε δημόσια κτήρια, κοινόχρηστους χώρους, πλατείες κλπ., καθώς και κατασκευή διαβάσεων ΑΜΕΑ (ράμπες).

Τιμητικό αφιέρωμα στο Νίκο Καζαντζάκη από το Δήμο Βόλου

Τιμητικό αφιέρωμα στο μεγάλο Έλληνα στοχαστή, συγγραφέα και ταξιδευτή Νίκο Καζαντζάκη θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο την ερχόμενη Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013 στις 8.30 το βράδυ στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον», με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την ίδρυση της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ). Η εκδήλωση, που διοργανώνεται από το Δήμο Βόλου - Επιτροπή για τα Δικαιώματα της Γυναίκας σε συνεργασία με τη Διεθνή Εταιρεία Φίλων Νίκων Καζαντζάκη και το Κοινό των Μαγνήτων,  περιλαμβάνει ομιλίες και αναφορές για το Νίκο Καζαντζάκη καθώς και μουσική και χορό από τη γενέθλια γη του την Κρήτη.