Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

“Επιλογή Ευθύνης”: «Κυπατζίδικο» παραλήρημα Μπέου

Σε σχέση με το νέο, «κυπατζίδικο» αυτή τη φορά, παραλήρημα του κ.Μπέου, από το γραφείο τύπου της “Επιλογή Ευθύνης” έγινε το ακόλουθο σχόλιο: «Ο γκεμπελίστικος προπαγανδιστικός μηχανισμός του κ.Μπέου φαίνεται πως κάπου διάβασε ότι  “το ψέμα κάνει το γύρο του μισού πλανήτη προτού η αλήθεια προλάβει να φορέσει το παντελόνι”.  Και πίστεψε πως ο γύρος του μισού πλανήτη δεν τελειώνει ποτέ…». 

“Επιλογή Ευθύνης”: «Η λάσπη επιστρέφει και πνίγει τους λασπολόγους»

«Η επιχείρηση  του κ.Μπέου με την κωδική ονομασία “διαρκής φυγή στο παρελθόν”,  αρχίζει να παίρνει κωμικοτραγικές διαστάσεις. Θα μέναμε μόνο στο κωμική διάσταση και στη γραφική προσπάθειά του να εμφανιστεί σαν "αρχάγγελός της κάθαρσης" και “πολέμιος της διαπλοκής”, αν ταυτόχρονα δεν αποκαλυπτόταν ένα σύστημα ποτισμένο μέχρι το μεδούλι με τη  γκαιμπελίστικη αντίληψη του "πες-πες όλο και κάτι μένει"», επισημαίνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη “Επιλογή Ευθύνης”, με αφορμή το νέο υβριστικό παραλήρημα της δημοτικής αρχής, μετά τη δημοσιογραφική αποκάλυψη  μέρους του περιεχομένου της ΕΔΕ που διενεργήθηκε για την υπόθεση των προνοιακών επιδομάτων.

Ν. Οικονόμου: «Ματαιώθηκε η υλοποίηση της σύμβασης, με απευθείας ανάθεση, για προβολή»

Την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι ματαιώθηκε η  υλοποίηση σύμβασης με απευθείας ανάθεση που είχε υπογράψει, τον περασμένο Νοέμβριο, η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Βόλου, κ. Ν. Μορφογιάννη, εκφράζει με δήλωσή της η τέως Αντιδήμαρχος Βόλου και μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, κ. Νατάσα Οικονόμου, η οποία είχε καταθέσει αναφορά, εκ μέρους της δημοτικής παράταξης «Επιλογή Ευθύνης», στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την άσκηση αυτεπάγγελτου ελέγχου νομιμότητας της εν λόγω σύμβασης, την οποία κοινοποίησε και στον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. «Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την εξέλιξη της υπόθεσης. Στη δυσμενή οικονομική συγκυρία που βιώνουμε, η αποτελεσματική λειτουργία και παρέμβαση των ελεγκτικών θεσμών για την προστασία του δημόσιου συμφέροντος αποτελεί δικαίωση του κοινού αισθήματος και προκαλεί αισθήματα ασφάλειας και σιγουριάς στους πολίτες, στέλνοντας το μήνυμα ότι η τήρηση της νομιμότητας, χωρίς εκπτώσεις, δεν μπορεί παρά να είναι μονόδρομος στην πόλη  μας.

“Επιλογή Ευθύνης”: Να ακυρωθεί η απόφαση επιβολής προστίμων - Προσφυγή Μπ.Τσαμπάζη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για το σύστημα «πόρτα-πόρτα»

Προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κατέθεσε ο πρώην αντιδήμαρχος Βόλου, Μπάμπης Τσαμπάζης, εκ μέρους της δημοτικής παράταξης “Επιλογή Ευθύνης”. Με την προσφυγή του ζητά να ακυρωθεί η  59/2015   κανονιστική απόφαση  του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, με την οποία τροποποιείται ο Κανονισμός Καθαριότητας και προβλέπεται η επιβολή προστίμων σε σχέση με το νέο σύστημα αποκομιδής απορριμμάτων στις οδούς Δημητριάδος και Ιάσονος. Όπως επισημαίνει ο κ.Τσαμπάζης στην προσφυγή του, «η  ΚΥΑ 50910/2727/2003 που ρυθμίζει τα θέματα διαχείρισης στερεών αποβλήτων, την οποία επικαλείται και η ίδια η Κανονιστική Απόφαση του Δήμου Βόλου, κάνει λόγο για τη συγκέντρωση και την τοποθέτηση των αστικών απορριμμάτων σε Κάδους.