Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Καθαριότητα Δήμου Βόλου: Καθημερινή μάχη με ελάχιστο προσωπικό και πεπαλαιωμένο εξοπλισμό

Εξαιρετικά ενδιαφέροντα στοιχεία για την οργάνωση και λειτουργία της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Βόλου, αλλά και σημαντικά συμπεράσματα για την σχέση παρεχομένων υπηρεσιών – κοινωνικής ωφελιμότητας, περιλαμβάνει η οικονομοτεχνική μελέτη που συντάχθηκε από υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου και παρουσιάστηκε από την Αντιδήμαρχο κ.Νατάσα Οικονόμου στη σημερινή ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Βόλου. Η μελέτη εκπονήθηκε με σκοπό την πλήρη αποτύπωση των στοιχείων της παραγωγικής και οικονομικής λειτουργίας των οργανικών μονάδων της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, στο πλαίσιο του νέου Καλλικρατικού Δήμου Βόλου, και τη χάραξη στρατηγικής για το άμεσο μέλλον.

Φ.Λαμπρινίδης: Ναι ή όχι σε δίκτυο ποδηλατοδρόμων για την πόλη μας;

Με αφορμή τις δηλώσεις του υποψηφίου Δημάρχου Βόλου κ.Μ. Μιτζικού για το δίκτυο ποδηλατοδρόμων, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ.Φώτης Λαμπρινίδης επισημαίνει τα εξής:
Αποτελεί για μας θετικό γεγονός ότι καθώς διανύουμε ουσιαστικά προεκλογική περίοδο, άρχισε να γίνεται συζήτηση για πραγματικά προβλήματα της πόλης, όπως αυτό της ενσωμάτωσης και ανάπτυξης του δικτύου ποδηλατοδρόμων στην καθημερινή λειτουργία της. Επειδή όμως το θέμα είναι ιδιαιτέρως σοβαρό, απαιτείται η σαφής και ξεκάθαρη τοποθέτηση όλων όσοι φιλοδοξούν να έχουν λόγο και ρόλο στα δημοτικά πράγματα. 

Αντιπροσωπεία σχολείου της Ιταλίας στον Δήμαρχο Βόλου

Επίσκεψη στον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη πραγματοποίησαν σήμερα Ιταλοί μαθητές και εκπαιδευτικοί σχολείου του Τορίνο, οι οποίοι φιλοξενούνται στο Βόλο από το 1ο Γενικό Λύκειο, στο πλαίσιο υλοποίησης προγράμματος εκπαιδευτικών ανταλλαγών. Η αντιπροσωπεία του σχολείου Istituto d’ Istruzi Superiore “Albert Einstein”, αποτελούμενη από 20 Ιταλούς μαθητές και 3 συνοδούς εκπαιδευτικούς, επισκέφθηκε το Δημαρχείο του Βόλου σήμερα το πρωί και συναντήθηκε με τον κ.Σκοτινιώτη. Στη συνάντηση συμμετείχαν η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δήμου Βόλου κ.Κερασία Μπαρτζιώκα και η Διευθύντρια του 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου κ.Παρασκευή Λοντρίδου.

Ανακατασκευή παραδοσιακού λιθόστρωτου στη Μακρινίτσα

Ολοκληρώθηκε η μεταφορά των απαραίτητων υλικών και ξεκινά το αμέσως επόμενο διάστημα η ανακατασκευή λιθόστρωτου στη συνοικία «Κακονά» της Μακρινίτσας. Πρόκειται για εργασίες που θα εκτελούνται σε μήκος 70 μέτρων, σύμφωνα με την παραδοσιακή τεχνική κατασκευής λιθόστρωτου, δηλαδή όχι χρησιμοποιώντας απλώς τις κατάλληλες πέτρες, αλλά τοποθετώντας τες με τρόπο ώστε να δημιουργούνται «παλσαμάκια» που απέχουν το ένα από το άλλο όσο ο διασκελισμός ενός μέσου ανθρώπου και να εξασφαλίζεται έτσι η άνετη κυκλοφορία πεζών και ζώων.

Αποκριάτικο πάρτυ στο LabArt με τη Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου


Aποκριάτικο πάρτυ σε ρυθμούς λάτιν, ντίσκο και ροκ διοργανώνει ο Δήμος Βόλου, αύριο Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, στις 10 το βράδυ, στο “LabArt” (Πολυχώρος Τσαλαπάτα). Πρωταγωνίστρια της εκδήλωσης, η οποία εντάσσεται στο πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου, θα είναι η Φιλαρμονική Ορχήστρα η οποία θα ξεσηκώσει με τις μουσικές της επιλογές, σε ενορχήστρωση του μαέστρου Βασίλη Τασούδη, μικρούς και μεγάλους. Το πρόγραμμα θα πλαισιώσουν ερμηνευτικά η Ζωή Τζαλαβρέτα, ο Στέφανος Εμμανουήλ και η Αγγελική Πατακιούτη, ενώ θα παρουσιαστούν χορογραφίες που έχουν ετοιμάσει οι Σχολές Χορού Chorus Line, Dance Academy, Magic Step, Libre Dance, Dance Studio Dream Dance και Puerto del Tango.