Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Κατακλύστηκε από επισκέπτες το περίπτερο του Δήμου Βόλου στην έκθεση «Philoxenia»

Με κεντρικό σύνθημα «Βόλος, Πήλιο: Είναι αλήθεια», ο Δήμος Βόλου προέβαλλε δυναμικά τις ομορφιές της περιοχής στους επισκέπτες της τουριστικής έκθεσης «Philoxenia 2011», που πραγματοποιήθηκε για 27η χρονιά στη Θεσσαλονίκη, το τριήμερο 18-20 Νοεμβρίου.
Σε διαγωνισμό μέσω του διαδικτύου, τα αποτελέσματα του οποίου ανακοινώθηκαν αμέσως μετά τα εγκαίνια της έκθεσης, η πόλη του Βόλου απέσπασε την τρίτη θέση στην κατηγορία «αγαπημένος αστικός προορισμός» και το Πήλιο τη δεύτερη θέση, μετά τα Ζαγοροχώρια, στην κατηγορία «αγαπημένος ορεινός προορισμός». Ο Δήμος Βόλου συμμετείχε στην έκθεση με δικό του περίπτερο, το οποίο απέσπασε έπαινο καλύτερου περιπτέρου και αποτέλεσε πόλο έλξης εκατοντάδων επισκεπτών και επιχειρηματιών του τουρισμού από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πανελλήνιο συνέδριο για τον αθλητισμό στο Βόλο

Στο Βόλο θα φιλοξενηθεί το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διοίκησης Αθλητισμού & Αναψυχής με θέμα «Διαχείριση Αθλητισμού στις Νέες Οικονομικές Συνθήκες, Χωρική Ανάπτυξη», το τριήμερο 2-4 Δεκεμβρίου 2011.
Το Συνέδριο διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Αθλητισμού (ΕλλΕΔΑ), το Δήμο Βόλου (μέσω του Δημοτικού Οργανισμού Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού, Πολιτισμού ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Βόλου) και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας & Βορείων Σποράδων. Τελεί, δε, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας (Ειδική Γραμματεία Διατροφής & Άθλησης).

Συνολική πρόταση του Δήμου Βόλου για τη συντήρηση του εθνικού οδικού δικτύου

Την απόδοση της αρμοδιότητας συντήρησης και επίβλεψης της Περιφερειακού οδού του Βόλου στις υπηρεσίες της Περιφέρειας και, αντίστοιχα, την ανάληψη από το Δήμο Βόλου της συντήρησης του τμήματος της Εθνικής Οδού με αρ. 34 «Βόλος-Νεοχώρι-Τσαγκαράδα», από το Βόλο μέχρι και το σημείο συμβολής με την Περιφερειακή οδό στην Αγριά, προτείνει ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης με έγγραφό του στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, στο πλαίσιο μιας συνολικής και υπεύθυνης αντιμετώπισης των θεμάτων συντήρησης του εθνικού οδικού δικτύου της περιοχής.