Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Συνάντηση Π. Σκοτινιώτη - Κ. Καρτάλη για θέματα του Δήμου

Τον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη επισκέφθηκε σήμερα ο πρώην βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ κ. Κώστας Καρτάλης. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το ενδεχόμενο κατάργησης ή συγχώνευσης νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου των ΟΤΑ, όπως επίσης οι προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής Βόλου για το επόμενο διάστημα και άλλα σημαντικά αναπτυξιακά θέματα της περιοχής.

Πρόταση Δημάρχου για έκδοση ψηφίσματος ενάντια σε τυχόν κατάργηση ή συγχώνευση Νομικών Προσώπων ΟΤΑ

Σχέδιο ψηφίσματος το οποίο προτείνεται να τεθεί προς ψήφιση εκτός ημερήσιας διάταξης στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπέβαλε πριν από λίγο ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης, με αφορμή τη δημοσίευση νέας λίστας με υπό κατάργηση ή συγχώνευση νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου των ΟΤΑ. Ο κ.Σκοτινιώτης τονίζει ότι η δημοσίευση, κάθε λίγο και λιγάκι, με τη μέθοδο της «διαρροής», κάποιας λίστας με υπό κατάργηση ή συγχώνευση νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου των ΟΤΑ, γίνεται για να προετοιμαστεί το κλίμα και να δοκιμαστούν οι αντιστάσεις των αυτοδιοικητικών φορέων. Η νέα λίστα που είδε πριν από τρεις μέρες το φως της δημοσιότητας, περιλαμβάνει συλλήβδην και αδιακρίτως το σύνολο των νομικών  προσώπων  δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου των ΟΤΑ α΄και β΄ βαθμού, που λειτουργούν στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα.

Επίλυση καταναλωτικών διαφορών από την Επιτροπή Φιλικού Διακανονισμού Δήμου Βόλου

Συνεδριάζει την ερχόμενη Πέμπτη 13.6.2013 και ώρα 13:30 μ.μ. η Επιτροπή Φιλικού Διακανονισμού του Δήμου Βόλου, προκειμένου να εξετάσει διαφορές ανάμεσα σε προμηθευτές και σε καταναλωτές ή ενώσεις καταναλωτών στην προσπάθεια για επίτευξη εξωδικαστικού συμβιβασμού. Σημειώνεται ότι η Επιτροπή αποτελείται από: έναν εκπρόσωπο (με τον αναπληρωτή του) του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου ως Πρόεδρο της Επιτροπής, έναν εκπρόσωπο (με τον αναπληρωτή του) του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, ως Μέλος και έναν εκπρόσωπο (με τον αναπληρωτή του) της Ένωσης Καταναλωτών Βόλου, ως Μέλος. Γραμματέας της Επιτροπής (με τον αναπληρωτή του) έχει ορισθεί, υπάλληλος του Δήμου Βόλου.