Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Ξανά στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου το θέμα χωροθέτησης της Μαρίνας

Την ανάγκη, πριν τη λήψη απόφασης από το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας για το Γενικό Προγραμματικό Σχέδιο (master plan) λιμένος Βόλου, να εκφράσει τη θέση του το Δημοτικό Συμβούλιο σε σχέση με τη νέα πρόταση για χωροθέτηση της Μαρίνας που διατύπωσε ο Οργανισμός Λιμένος, επισημαίνει ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης σε έγγραφό του προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας. Χαρακτηρίζει, μάλιστα, αυτονόητη αυτή τη  διαδικασία, δεδομένου ότι το Δημοτικό Συμβούλιο αποτελεί το κατεξοχήν αρμόδιο όργανο που εκφράζει τα καθολικά συμφέροντα της πόλης.

Επιχείρηση «σκούπα» για εγκαταλειμμένα οχήματα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση απομάκρυνσης εγκαταλειμμένων οχημάτων από δρόμους της πόλης και ήδη, από τις αρχές του μήνα μέχρι και σήμερα, συνεργεία της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Βόλου έχουν απομακρύνει περίπου 30 οχήματα. Στο μεταξύ, σε περισσότερα από 270 οχήματα έχει επικολληθεί ειδικό αυτοκόλλητο που χαρακτηρίζει αυτά ως εγκαταλειμμένα, προκειμένου να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.

Απάντηση του Υπουργείου Υποδομών για τον ισόπεδο κόμβο Νέας Αγχιάλου

Ενθαρρυντική είναι η απάντηση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε έγγραφο του Αντιδημάρχου Νέας Αγχιάλου κ. Π. Πελεκάνου, αναφορικά με την κατασκευή ισόπεδου κόμβου στη δυτική είσοδο της Νέας Αγχιάλου και συγκεκριμένα στη συμβολή της με την Εθνική οδό Βόλου – Μικροθηβών. Για την κατασκευή αυτού του κόμβου υπάρχει έτοιμη μελέτη, η οποία έχει συνταχθεί  από τη Δ.Ε.Σ.Ε. Περιφέρειας Θεσσαλίας, με ενδεικτικό προϋπολογισμό 350.000€.