Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Καινοτομική πρόταση για βιοκλιματική ανάπλαση στο Παλαιό Λιμεναρχείο

Πρόταση για τη βιοκλιματική ανάπλαση μιας υποβαθμισμένης περιβαλλοντικά περιοχής του Βόλου, όπως είναι το Παλαιό Λιμεναρχείο και συγκεκριμένα η οδός Παπακυριαζή, επεξεργάζεται ο Δήμος Βόλου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Τμήματα Αρχιτεκτονικής και Γεωπονίας) και το ΚΕΤΕΑΘ. Η πρόταση συνδυάζεται με το έργο ανάπλασης του δυτικού παραλιακού μετώπου, το οποίο ξεκινά τις επόμενες ημέρες και στοχεύει στην αναβάθμιση της ζώνης από το Τελωνείο έως τις Αλυκές.
Για τα οφέλη που θα προκύψουν από την υλοποίηση του διπλού σχεδιασμού στην περιοχή, ενημερώθηκε το προεδρείο του Εξωραϊστικού Συλλόγου Π. Λιμεναρχείου κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε την Κυριακή με τον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη, καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Αντιδημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Συνεργασία Δήμου Βόλου - «Μάγνητων Τυφλών»

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Σωματείου ατόμων με αναπηρία όρασης «Μάγνητες Τυφλοί», κ. Λ. Παρασκευά, είχε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, ο οποίος ενημερώθηκε για τα αιτήματα των μελών του συλλόγου που αφορούν κυρίως τη διευκόλυνση των μετακινήσεων τους στην πόλη.
Ο κ. Σκοτινιώτης τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή Βόλου αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία τα προβλήματα των συμπολιτών με αναπηρία όρασης και είναι αποφασισμένη να δρομολογήσει τη σταδιακή αντιμετώπισή τους, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του Δήμου, ώστε η πόλη να καταστεί φιλική στα άτομα με αναπηρία.

Πτώση σοβάδων στο 1ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας

Έκτακτο πρόβλημα προέκυψε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στο 1ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας, το οποίο στεγάζεται σε δημοτικό οίκημα δίπλα από τη Δ.Ο.Υ. Νέας Ιωνίας. Συγκεκριμένα, αποκολλήθηκε τμήμα του σοβά στο διάδρομο του κτιρίου, σε έκταση περίπου 2 τ.μ., γεγονός που κινητοποίησε άμεσα την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου.
Συνεργεία της υπηρεσίας που προχώρησαν σε συστηματικό έλεγχο της σκεπής, διαπίστωσαν ότι δεν παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα. Ωστόσο, για προληπτικούς λόγους, αποφασίστηκε η καθαίρεση των σοβάδων στο σύνολο της αίθουσας διδασκαλίας, για την αποφυγή τυχόν ατυχημάτων. Ήδη ξεκίνησαν οι  εργασίες από ενισχυμένο συνεργείο του Δήμου, οι οποίες θα διαρκέσουν τουλάχιστον 3 μέρες, ενώ κατόπιν θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες καθαρισμού του κτιρίου. Οι απαιτούμενες εργασίες θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό συντηρήσεων και επισκευών του Δήμου.