Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Μήνυση κατ’ αγνώστων θα καταθέσει ο Δήμος Βόλου για την κλοπή της προτομής του Δημ. Κωστόπουλου

Εντολή στη νομική υπηρεσία του Δήμου να καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων για την κλοπή της ορειχάλκινης προτομής του αείμνηστου Βολιώτη υποσμηναγού Δημητρίου Κωστόπουλου από την πλατεία του Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου, έδωσε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης.
Υπογραμμίζοντας τόσο την καλλιτεχνική αξία του γλυπτού όσο και τον σκοπό για τον οποίο φιλοτεχνήθηκε, ο κ. Σκοτινιώτης εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την ενέργεια και απηύθυνε έκκληση στους δράστες να επιστρέψουν την προτομή, δείχνοντας σεβασμό στα μηνύματα που εκπέμπει.  Τέτοιες πράξεις εύλογα προκαλούν οργή και αγανάκτηση στους πολίτες, τόνισε και ζήτησε να κοστολογηθεί η αποκατάσταση του γλυπτού.

Προγραμματισμός έργων υποδομής στον Άγ. Λαυρέντιο

Έμφαση  στις περιφερειακές δημοτικές ενότητες και ιδιαίτερα σε βασικά ζητήματα υποδομών δίνει η Δημοτική Αρχή Βόλου μέσα από την επικείμενη αναμόρφωση του Τεχνικού Προγράμματος για το 2012. Σήμερα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των αντιδημάρχων Τεχνικών Υπηρεσιών  κ. Φώτη Λαμπρινίδη και Δημοτικών Ενοτήτων Αγριάς-Αρτέμιδας κ. Νίκου Στόϊκου στον Άγιο Λαυρέντιο, κατά τη διάρκεια της οποίας εξετάστηκαν εκκρεμότητες και προβλήματα της περιοχής.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο πρώην κοινοτικό κατάστημα ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Γιάννης Αγαπητός παρουσίασε τις προτεραιότητες. Μείζον πρόβλημα, όπως προέκυψε, αποτελεί η επισκευή του δικτύου υδραυλάκων ώστε να είναι δυνατό κατά τους θερινούς μήνες το πότισμα των καλλιεργειών και η ικανοποίηση των αρδευτικών αναγκών ευρύτερα.

Τα αποτελέσματα των αυτοψιών για αυθαίρετες κεραίες κινητής τηλεφωνίας στο Δήμο Βόλου

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αντιμετώπιση του σύνθετου προβλήματος των αυθαίρετων κεραιών κινητής τηλεφωνίας, ο Δήμος Βόλου συνεχίζει συστηματικά, μέσα από τις στενές αρμοδιότητες που έχει, τις ενέργειες για την καταγραφή των παράνομων αυτών εγκαταστάσεων και την απομάκρυνση τους, κινητοποιώντας και τις συναρμόδιες υπηρεσίες.
Όπως είναι γνωστό, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας, μετά από αίτημα του Δήμου Βόλου (26.1.2011), απέστειλε σχετική λίστα με τους σταθμούς βάσης και τις κεραίες για τις οποίες έχουν εγκριθεί περιβαλλοντικοί όροι ή βρίσκονται στη διαδικασία έκδοσης αυτών. Η λίστα αυτή δόθηκε από την πρώτη στιγμή στη δημοσιότητα και είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της Δ/σης Πολεοδομίας www.epoleodomia.volos.gr