Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Ένα πολυπολιτισμικό γεγονός στην παραλία του Βόλου

Με μια λιτή αλλά εντυπωσιακή τελετή στην παραλία του Βόλου, την Τρίτη στις 7:30 το απόγευμα, ξεκινά το 13ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συγχρονισμένης Κολύμβησης Νεανίδων, που διοργανώνεται από την Παγκόσμια Κολυμβητική Ομοσπονδία (FINA), την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, τον Δήμο Βόλου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου. Η τελετή έναρξης θα προβάλλεται ζωντανά από μεγάλη οθόνη που θα είναι τοποθετημένη στο χώρο της παραλίας, ενώ θα μεταδίδεται και διαδικτυακά μέσω του site του Δήμου Βόλου www.volos.gr με την τεχνική υποστήριξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο Βόλος πανέτοιμος να φιλοξενήσει το 13ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συγχρονισμένης Κολύμβησης Νεανίδων

Στους ρυθμούς του 13ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Συγχρονισμένης Κολύμβησης Νεανίδων  κινείται από σήμερα η πόλη του Βόλου, η οποία μέσα από τη φιλοξενία κορυφαίων διοργανώσεων ενδυναμώνει συνεχώς τη θέση της στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη και παράλληλα εξασφαλίζει σημαντική διεθνή προβολή. Η τελετή έναρξης του Πρωταθλήματος θα γίνει την Τρίτη (11.9) στις 7:30 το απόγευμα στην παραλία του Βόλου με την παρέλαση των κορυφαίων αθλητριών συγχρονισμένης κολύμβησης από 34 χώρες της υφηλίου, οι οποίες από την Τετάρτη και έως την Κυριακή θα προσφέρουν με τις επιδόσεις τους πλούσιο θέαμα στο φίλαθλο κοινό του Βόλου και ολόκληρης της Θεσσαλίας. 

Ο Δήμος Βόλου συμμετέχει στην κινητοποίηση της ΚΕΔΕ

Σε αναστολή της λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου Βόλου την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου, θα προχωρήσει η Δημοτική Αρχή, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης που αποφάσισε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, αξιώνοντας να μπει φρένο στην οικονομική κατάρρευση των Δήμων, αφού τίθενται πλέον σε κίνδυνο η λειτουργία των κοινωνικών τους δομών και η ποιότητα  ζωής των πολιτών. Για τη δραματική κατάσταση στα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης θα ενημερώσει του εργαζόμενους στο Δήμο ο Δήμαρχος Βόλου Π.Σκοτινιώτης, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στο Δημαρχείο την Τετάρτη στις 11:30π.μ.

Δήμος Βόλου: Αγώνας δρόμου για ομαλή έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία της πόλης

Ανοίγουν αύριο τα σχολεία του Δήμου Βόλου και ξεκινούν τα μαθήματα στις 200 περίπου σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου καταβλήθηκε προσπάθεια καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού έτσι ώστε οι εργασίες συντηρήσεων και επισκευών να γίνουν σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη έκταση για να μπορέσει να ξεκινήσει ομαλά η εκπαιδευτική διαδικασία, παρά τις τεράστιες δυσκολίες που υπήρχαν αφενός λόγω έλλειψης προσωπικού, αφετέρου εξαιτίας της οικονομικής στενότητας στο Δήμο.