Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

90 θέσεις εργασίας οκτάμηνης διάρκειας στο Δήμο Βόλου

Το Υπουργείο Εσωτερικών έδωσε το «πράσινο φως» για προσλήψεις 90 ατόμων στο Δήμο Βόλου, για χρονικό διάστημα οκτώ (8) μηνών, στο πλαίσιο της απόφασης για τη σύναψη συμβάσεων προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα των ΟΤΑ α΄ βαθμού. Υπενθυμίζεται ότι, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τις 31 Ιανουαρίου 2012, ο Δήμος Βόλου είχε ζητήσει να εγκριθεί η σύναψη 147 συμβάσεων για την υπηρεσία Καθαριότητας, το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων και την υπηρεσία Κοιμητηρίων.

«Κάθε Τρίτη βγαίνουμε στο Βόλο» για φθηνό καφέ, ποτό και φαγητό

Μειωμένες τιμές σε καφέ, ποτό και φαγητό θα επιδιωχθεί να προσφέρουν από τις 10 Ιουλίου και κάθε Τρίτη εστιατόρια, καφέ και μπαρ στο σύνολο του ενιαίου Δήμου Βόλου, έπειτα από πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής με σύνθημα «Κάθε Τρίτη βγαίνουμε στο Βόλο». Κόντρα στο κλίμα απαισιοδοξίας και την κακή διάθεση, ο Δήμος Βόλου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καταστηματαρχών Εστίασης και Διασκέδασης Ν.Μαγνησίας, επιχειρεί να δώσει ένα δυνατό κίνητρο στους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης, ώστε να διασκεδάσουν χωρίς να ξοδέψουν πολλά, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην οικονομική αναζωογόνηση της περιοχής.

O «Οιδίπους Τύραννος» στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο του Βόλου

Χρονικό διάστημα μίας εβδομάδας απομένει για την πρεμιέρα του έργου του Σοφοκλή «Οιδίπους Τύραννος» που ανεβάζει για το καλοκαίρι του 2012 το Δη.Πε.Θε. Βόλου σε συμπαραγωγή με τον πρωταγωνιστή της παράστασης Αιμίλιο Χειλάκη. Η παραγωγή που θα «ανοίξει» και το φετινό Φεστιβάλ του Αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου στις 6 και 7/7/12,  μεταφέρεται από την Κυριακή 17 Ιουνίου στην πόλη του Βόλου για τις γενικές δοκιμές στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο, όπου θα παρουσιαστούν οι πρώτες παραστάσεις το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Ιουνίου 2012.

Επίλυση καταναλωτικών διαφορών

Με υποθέσεις που εκκρεμούσαν από την τέως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας ασχολήθηκε στη δεύτερη συνεδρίασή της η Επιτροπή Φιλικού Διακανονισμού του Δήμου Βόλου, την Πέμπτη 14 Ιουνίου. Όπως είναι γνωστό, στόχος της Επιτροπής είναι η εξώδικη επίλυση των διαφορών ανάμεσα σε προμηθευτές και σε καταναλωτές ή ενώσεις καταναλωτών στην προσπάθεια για επίτευξη εξωδικαστικού συμβιβασμού. Οι καταναλωτές όταν διαπιστώνουν προβλήματα στα προϊόντα που αγοράζουν ή όταν δεν τηρούνται οι όροι των συμβολαίων απευθύνονται στην επιτροπή. Η επιτροπή επικοινωνεί με το κατάστημα ή την εταιρία επιδιώκοντας σε πρώτη φάση την επίλυση της διαφοράς μέσω προφορικών συνεννοήσεων.

Νέα πρόταση του Δήμου Βόλου για τοπικές δράσεις απασχόλησης

Ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την εφαρμογή Τοπικών Σχεδίων Απασχόλησης (ΤΟΠΣΑ), ο Δήμος Βόλου κατέθεσε πρόταση με σκοπό την υλοποίηση πρωτοβουλιών για νέες Ευκαιρίες Απασχόλησης στο Βόλο, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ. Η πρόταση είναι αντίστοιχη με αυτή που αφορά την “Προώθηση Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στο Βόλο” της Αναπτυξιακής Σύμπραξης ΤΟΠ-ΕΚΟ, η οποία ήδη υλοποιείται, με τη διαφορά ότι απευθύνεται στον γενικό πληθυσμό και όχι μόνο στις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες.

Εκπαιδευτικές δράσεις για τους σπουδαστές του τμήματος Κεραμικής του ΔΙΕΚ Βόλου

Εκπαιδευτική εκδρομή των σπουδαστών στο παραδοσιακό εργαστήριο αγγειοπλαστικής του κ. Γιάννη Σταγγίδη στα Παλιάμπελα Πιερίας, πραγματοποίησαν σπουδαστές του Τμήματος Κεραμικής του ΔΙΕΚ Βόλου, συνοδευόμενοι από την Δρ. Βάσω Ροντήρη, αρχαιολόγο στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου, με ειδικότητα στη νεολιθική κεραμική, η οποία μέχρι πρότινος δίδασκε στο ΔΙΕΚ το μάθημα της Ιστορίας της Κεραμικής συμπληρώνοντας 24 συναπτά έτη.