Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Ενημέρωση για τα προβλήματα και τις προοπτικές του λιμανιού

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Γ. Πρίγκο και Δ. Θεοδώρου αντίστοιχα, είχε σήμερα ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης, προκειμένου να ενημερωθεί για τον σχεδιασμό ανάπτυξης του λιμανιού, τα προβλήματα και τις προοπτικές του.
Παρουσιάζοντας στον κ. Σκοτινιώτη την εικόνα του λιμανιού σήμερα, τα μέλη της διοίκησης του ΟΛΒ τόνισαν ότι «μέσα σ’ ένα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον καλούμαστε να αυξήσουμε την ανταγωνιστικότητά μας και να διαχειριστούμε την πρόκληση με εξωστρέφεια και ευελιξία. Στόχος όλων διαχρονικά θα πρέπει να είναι το να καταστεί το λιμάνι του Βόλου μια απ’ τις πύλες της χώρας και να εδραιώσει τη θέση του ανάμεσα στα πρώτα λιμάνια εθνικής σημασίας».

Άνοιγμα λογαριασμού τραπέζης για απόλυτη διαφάνεια στα οικονομικά

Με  στόχο τη διαφάνεια στην οικονομική διαχείριση και τις πηγές άντλησης εσόδων, όπως προβλέπεται από το Νόμο 3870/2010 περί δαπανών υποψηφίων  και  συνδυασμών που συμμετέχουν στις εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου, ο συνδυασμός του υποψηφίου Δημάρχου Βόλου Πάνου Σκοτινιώτη προχώρησε στο άνοιγμα λογαριασμού στην Εθνική Τράπεζα με αριθμό 202/4009398.
Ο νέος νόμος αποτελεί μια τομή στη διαφάνεια των οικονομικών των συνδυασμών, στη θέσπιση αντικειμενικών κανόνων για την ισότιμη τέλεση του προεκλογικού αγώνα και τη διαφάνεια στη διακίνηση του πολιτικού χρήματος. Όλα τα έσοδα  των συνδυασμών είναι ονομαστικά και διακινούνται μέσω τραπέζης. Οι συνδυασμοί θα μπορούν να εκδίδουν θεωρημένα από την αρμόδια  ΔΟΥ διπλότυπα εισιτήρια εισόδου  για εκδηλώσεις τα οποία θα είναι  ονομαστικοποιημένα.
Η εφαρμογή του  νόμου είναι υποχρεωτική για  όλους τους συνδυασμούς και υποψηφίους που συμμετέχουν σε όλες τις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας με πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων.
Σύμφωνα με το νόμο, το όριο ενίσχυσης των συνδυασμών είναι έως 2.000 ευρώ το άτομο. Απαραίτητα στοιχεία για την πίστωση του λογαριασμού είναι: ονοματεπώνυμο, όνομα πατρός, Αριθμός Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, Αριθμός Φορολογικού Μητρώου, διεύθυνση κατοικίας, ως ο νόμος ορίζει.

Στήριξη της υποψηφιότητας Σκοτινιώτη και από τους Οικολόγους Πράσινους

Την απόφαση να στηρίξουν τον υποψήφιο Δήμαρχο Βόλου Πάνο Σκοτινιώτη στις δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου, έλαβαν οι Οικολόγοι – Πράσινοι του Βόλου έπειτα από συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία τους με τον κ. Σκοτινιώτη και εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν την υποψηφιότητά του.
Σε δήλωσή του ο κ. Σκοτινιώτης τονίζει ότι «η απόφαση των Οικολόγων - Πράσινων να στηρίξουν την υποψηφιότητά μου για το νέο Δήμο Βόλου αποτελεί για μένα ιδιαίτερη τιμή και δέσμευση ευθύνης. Με την απόφαση αυτή αυξάνεται ακόμη περισσότερο το εύρος της μεγάλης αυτοδιοικητικής συμμαχίας που μέρα με τη μέρα συγκροτείται στη μείζονα πόλη μας ενόψει των δημοτικών εκλογών, αφού ακολουθεί τη στήριξη  της υποψηφιότητάς μου  από το ΠΑΣΟΚ, τη Δημοκρατική Αριστερά και την Αυτοδιοικητική Εναλλακτική Πρωτοβουλία, όπως και από συλλογικότητες και πολίτες που εκφράζουν όλο το πολιτικό φάσμα.  Η   δέσμευση που εμείς αναλαμβάνουμε, είναι ότι θ’ αγωνιστούμε με σθένος και χωρίς εξαρτήσεις για τα συμφέροντα της συμπολιτείας μας και ότι στο προεκλογικό αγώνα θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, ώστε να κυριαρχήσει ο διάλογος και η αντιπαράθεση ιδεών και προγραμμάτων για την πόλη και την αυτοδιοίκηση».