Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Παρέμβαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για σύστημα βιντεοεπιτήρησης σε κεντρικό σημείο του Βόλου

Εξηγήσεις από τον ιδιοκτήτη γραφείου ιδιωτικών ερευνών για την εγκατάσταση συστήματος βιντεοεπιτήρησης με κάμερες, σε κτίριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου και Δημητριάδος, ζητεί η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
Το θέμα είχε απασχολήσει πριν από λίγες εβδομάδες και έπειτα από σχετικές καταγγελίες την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου, όπου αποφασίστηκε ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Διαφάνειας κ. Νίκος Μόσχος να ενημερώσει εγγράφως την αρμόδια Αρχή. 

Παρεμβάσεις συντήρησης στα σιντριβάνια της πόλης

Εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των σιντριβανιών στις πλατείες της πόλης, ξεκίνησαν από συνεργεία των Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Βόλου με σκοπό, το επόμενο διάστημα και ιδιαίτερα την περίοδο υψηλών θερμοκρασιών που διανύουμε, να αποτελέσουν μικρές οάσεις δροσιάς και συνάθροισης των πολιτών στις γειτονιές.
 Συγκεκριμένα, λειτουργούν ήδη τα σιντριβάνια στις πλατείες των Παλαιών, της Χιλιαδούς και της Καλλιθέας, καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επισκευών στους μηχανισμούς λειτουργίας, στις αντλίες και στα φίλτρα καθαρισμού, ενώ έγινε και καθαρισμός των ίδιων των σιντριβανιών. Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν αντίστοιχες παρεμβάσεις στα σιντριβάνια της πλατείας Χρυσοχοϊδη και της πλατείας Ελευθερίας, όπου απαιτείται προμήθεια νέων αντλιών, καθώς και στο σιντριβάνι της πλατείας Αγίων Αναργύρων στο οποίο επίκειται καθαρισμός και επαναλειτουργία.