Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Παρουσίαση της διακήρυξης αρχών του συνδυασμού

Τη διακήρυξη αρχών της μεγάλης αυτοδιοικητικής συμμαχίας για το νέο Δήμο Βόλου, θα παρουσιάσει ο υποψήφιος Δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης, στη διάρκεια εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου, στις 7:30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου. 
Ο κ. Σκοτινιώτης θα αναλύσει τη στρατηγική του συνδυασμού του για τη θεμελίωση του νέου Δήμου Βόλου μέσα στις σημερινές συνθήκες, δίνοντας το στίγμα της αυτοδιοικητικής αντίληψης που χαρακτηρίζει τον ίδιο και την κίνηση της οποίας ηγείται. 
Η αυτοδιοικητική συμμαχία του Πάνου Σκοτινιώτη αναζητεί το νήμα μιας αυθεντικής και ειλικρινούς σχέσης με τους πολίτες του νέου Δήμου Βόλου, γι’ αυτό και θεωρεί βασική υποχρέωση να παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη πρόταση για την πορεία του Δήμου και την αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Στην ομιλία του ο κ. Σκοτινιώτης θα τονίσει ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του είναι αποφασισμένοι να εργαστούν για την ανάδειξη του νέου Δήμου Βόλου σε Δήμο - πρότυπο για ολόκληρη τη χώρα και να διεκδικήσουν δυναμικά τα συμφέροντα της πόλης και των πολιτών. 

"Ύψιστο χρέος το ζωντάνεμα του αρχαίου θεάτρου Μικροθηβών"

Στην εκδήλωση παρουσίασης του αρχαίου Θεάτρου Φθιώτιδων Θηβών που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στον αρχαιολογικό χώρο των Μικροθηβών, παρουσία του πρώην υπουργού Πολιτισμού και Προέδρου της Κίνησης Πολιτών «Διάζωμα» Σταύρου Μπένου, παρέστη ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης.
Παρουσιάζοντας την πορεία των ανασκαφικών ερευνών από το 1992 και μέχρι σήμερα, η αρχαιολόγος - επικεφαλής της ειδικής επιστημονικής ομάδας που πραγματοποιεί τις έρευνες - κ. Βασιλική Αδρύμη – Σισμάνη υπογράμμισε τον καταλυτικό ρόλο του Στ. Μπένου στην προσπάθεια ανάδειξης του σημαντικού αρχαιολογικού μνημείου. 
Σύμφωνα με τα έως τώρα ανασκαφικά στοιχεία, πρόκειται για το θέατρο της αρχαίας πόλης Φθιώτιδες Θήβες, περίπου 3.000 θέσεων, το οποίο χτίστηκε στο τέλος του 4ου π.Χ. αιώνα. Στόχος είναι, αφού ολοκληρωθεί η ανασκαφική έρευνα, να ξεκινήσει η αναστύλωση του και να ξαναλειτουργήσει έπειτα από 2.000 χρόνια. 
Σε δήλωσή του ο κ. Σκοτινιώτης τόνισε ότι «το ζωντάνεμα του αρχαίου Θεάτρου Μικροθηβών αποτελεί ύψιστο χρέος απέναντι στην ιστορία και τον πολιτισμό μας. Είναι αυτονόητο ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε να βρεθούν οι οικονομικοί πόροι που απαιτούνται για την ολοκλήρωση των ανασκαφικών ερευνών και την ανάδειξη του αρχαίου Θεάτρου, ενός ανεπανάληπτου έργου που θα αλλάξει όλα τα δεδομένα της περιοχής».