Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Με μεγάλη συμμετοχή και χαμηλό κόστος γιόρτασε την Αποκριά ο Δήμος Βόλου


Η πόλη ήταν εκεί. Μικροί και μεγάλοι, μασκαρεμένοι ή όχι, έδωσαν το «παρών» στη μεγάλη γιορτή του Δήμου Βόλου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα στην παραλία και με την οποία κορυφώθηκαν οι φετινές αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου. «Οι εκδηλώσεις αυτές», όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ.Απ.Παντσάς «πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Βόλου, με μεγάλη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή συμπολιτών μας και επισκεπτών.

"Διαχείριση του νερού: πολιτική υπευθυνότητα και πολιτική αγυρτεία", του Λεωνίδα Μαυρογιάννη, Αντιπροέδρου του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το νερό είναι το πολυτιμότερο αγαθό, αφού είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη ζωή σε όλες της τις μορφές. Πρέπει, επομένως, να συμφωνήσουμε ότι αυτό το αγαθό που μας χάρισε η φύση, αποτελεί κληρονομιά που ανήκει σε όλους το ίδιο, ανεξάρτητα από το εάν κάποιος μένει κοντά στην πηγή ή σε μεγαλύτερη απόσταση από αυτήν. Πρόσβαση στο συγκεκριμένο αγαθό πρέπει να έχουν όλοι εξίσου.Είναι γνωστό πως οι οικισμοί αναπτύχθηκαν αρχικά κοντά σε   πηγές, ώστε οι άνθρωποι να έχουν πρόσβαση στο νερό. Σιγά -  σιγά αναπτύχθηκαν οικισμοί και σε απόσταση από τις πηγές. Προέκυψε,  έτσι,  η ανάγκη μεταφοράς νερού από την πηγή στον οικισμό ή τα κτήματα, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί τόσο για τις προσωπικές ανάγκες των ανθρώπων,  όσο και για τα ζώα και τα κτήματα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα προστριβές, μέχρι και πολέμους, για το ποιος θα έχει τον  έλεγχο στο πολύτιμο αυτό αγαθό και φυσικά προσέθετε δύναμη σε αυτούς που έλεγχαν τις πηγές.

Οι Πρόεδροι του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ το Σάββατο στο Βόλο

Στο Βόλο θα βρίσκονται το ερχόμενο Σάββατο 8 Μαρτίου, έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου Βόλου κ. Πάνου Σκοτινιώτη, ο  Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Παναγιώτης Θεοφανόπουλος και ο Πρόεδρος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, συνοδευόμενοι από κλιμάκιο αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων. Κατά τη διάρκεια σύσκεψης, που θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στο Δημαρχείο Βόλου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των τοπικών φορέων, θα εξεταστεί η  πορεία των έργων του ΟΣΕ και ο προγραμματισμός σε σχέση με την ανάπτυξη του σιδηροδρόμου στην περιοχή μας.

Έργα αναβάθμισης της καθημερινότητας στην Πορταριά

Έργα συντήρησης κοινοχρήστων χώρων και υποδομών εκτελέστηκαν το προηγούμενο διάστημα σε κεντρικά σημεία της Πορταριάς, με σκοπό την αναβάθμιση της καθημερινότητας σ’ έναν από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς του Δήμου Βόλου. Ειδικότερα, στην κεντρική πλατεία «Μελίνας Μερκούρη» πραγματοποιήθηκαν εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που είχαν προκληθεί από τις ρίζες των αιωνόβιων πλατάνων στο πλακόστρωτο αλλά και στα πέτρινα πεζούλια που περιβάλλουν τα πανύψηλα δέντρα, όπως επίσης εργασίες βελτίωσης της κεντρικής παιδικής χαράς και του κεντρικού λιθόστρωτου. 

Ημερίδα στο Δημαρχείο Βόλου με θέμα τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης και το Ναζισμό

Ημερίδα με το επίκαιρο και ιστορικά ενδιαφέρον θέμα «Η Δημοκρατία της Βαϊμάρης και η άνοδος του Ναζισμού» διοργανώνουν από κοινού το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ο Δήμος Βόλου και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους – Αρχεία Νομού Μαγνησίας, αύριο Τετάρτη 5 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου. Το θέμα θα αναπτύξουν δύο πανεπιστημιακοί καθηγητές, ο Νικόλαος Κυριαζής,  Καθηγητής Οικονομικής Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Πολιτικών και Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και ο Ξενοφών Παπαρρηγόπουλος,  Αναπληρωτής Καθηγητής Φιλοσοφίας του Δικαίου στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο Δήμος Βόλου παρουσιάζει τη δωρεά έργων του ζωγράφου Παλαιολόγου Θεολόγου


Η δωρεά στο Δήμο Βόλου 35 έργων ζωγραφικής του διακεκριμένου Βολιώτη εικαστικού Παλαιολόγου Θεολόγου και της συζύγου του Τούλας, η οποία είχε γίνει ομόφωνα αποδεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου τον Μάιο του 2012, παρουσιάζεται στο κοινό του Βόλου, στο πλαίσιο μόνιμης έκθεσης που στεγάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν.Ιωνίας, σε επιλεγμένη αίθουσα του πρώτου ορόφου, και τα εγκαίνιά της θα γίνουν την ερχόμενη Τετάρτη 5 Μαρτίου, στις 8.30 το βράδυ.

Τουριστική προβολή του Βόλου και του Πηλίου στη σερβική αγορά

Στη διεθνή έκθεση “International Fair Of Tourism” που πραγματοποιήθηκε από 27 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου στο Βελιγράδι, συμμετείχε ο Δήμος Βόλου στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος τουριστικής προβολής του Δήμου, επιμένοντας στην προσπάθεια ενίσχυσης της προβολής της περιοχής σε χώρες της Βαλκανικής χερσονήσου. Το εκθεσιακό περίπτερο του Δήμου Βόλου, το οποίο ήταν τοποθετημένο στο Κεντρικό Περίπτερο του ΕΟΤ, επισκέφθηκε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος ενημερώθηκε από τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Δήμου Βόλου, κ.Νίκο Στόϊκο, για την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής στον τομέα του τουρισμού.