Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Η χωροταξία και ο Καλλικράτης (άρθρο στην "Ελευθεροτυπία", 30/1/2010)

Η χωροταξία, ως γνωστόν, είναι ένα από τα βασικά μαθήματα που διδάσκονται στις αρχιτεκτονικές σχολές. Είναι βέβαιο λοιπόν ότι ο Καλλικράτης, ο μεγάλος αρχιτέκτονας της αρχαιότητας, δεν θα αισθανόταν καθόλου καλά αν διαπίστωνε πόσο κακοποιείται, στο όνομά του, η έννοια της χωροταξίας.

"Θα είναι αυτοκτονία εάν χαθεί ο Δήμος Βόλου…" (συνέντευξη στο "Ράδιο Ένα" & στη "Μαγνησία", 13/1/2010)

Την ανάγκη της δημιουργίας ενός κινήματος πόλης, που θα κάνει τις απαραίτητες ζυμώσεις στην τοπική κοινωνία ώστε να προχωρήσει με επιτυχία η προοπτική της συγκρότησης ενός ενιαίου και ισχυρού Δήμου Βόλου, επισημαίνει σε συνέντευξή του στη ΜΑΓΝΗΣΙΑ και το ΡΑΔΙΟ-ΕΝΑ, ο πρώην Νομάρχης και βουλευτής κ. Πάνος Σκοτινιώτης.
Σημειώνει επίσης ότι οι προοδευτικές δυνάμεις της περιοχής θα πρέπει στην κυριολεξία να αυτοκτονήσουν για να χάσουν τον υπό δημιουργία νέο μεγάλο ενιαίο Δήμο στο Βόλο, ενώ τάσσεται θετικά στην θεσμοθέτηση του μεταρρυθμιστικού σχεδίου.
Επίσης ο κ. Σκοτινιώτης επισημαίνει ότι ορισμένες αρμοδιότητες βάσει του ισχύοντος Συντάγματος δεν θα περάσουν στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, αυτή ωστόσο θα έχει τη δυνατότητα να διαχειρίζεται μεγάλα αναπτυξιακά προγράμματα, γεγονός που θα είναι πολύ σημαντικό.
Επισημαίνει δε ότι από τη συνένωση του Βόλου με τους όμορους Δήμους θα προκύψει ένας μεγάλος Δήμος που θα έχει τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες.