Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Δήλωση του Δημάρχου Βόλου Π.Σκοτινιώτη για τον θάνατο του Χρήστου Τέγου

Σε δήλωσή του για τον θάνατο του τέως Δημάρχου Καρδίτσας Χρήστου Τέγου, ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης επισημαίνει τα ακόλουθα: "Ο πρόωρος χαμός του Χρήστου Τέγου αποτελεί μεγάλη απώλεια για την Καρδίτσα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που υπηρέτησε επί πολλά χρόνια με μαχητικότητα, ήθος, σοβαρότητα, αξιοπρέπεια και αποτελεσματικότητα. Ο Χρήστος Τέγος υπήρξε ασυμβίβαστος αγωνιστής της ζωής, που δεν το έβαζε με τίποτε κάτω ακόμη και στις μεγαλύτερες δυσκολίες. Θα τον θυμόμαστε πάντοτε για το δυναμισμό του, την ανιδιοτέλεια, την ευαισθησία και την ανθρωπιά του. Και φυσικά θα τον θυμόμαστε πάντοτε σαν ένα καλό φίλο επί πολλές δεκαετίες. Εκφράζουμε τα πιο θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, τους συντρόφους του και την κοινωνία της Καρδίτσας".

Στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Βόλου η συγκρότηση τοπικού Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Συγκαλείται με πρωτοβουλία του Δημάρχου Βόλου κ.Πάνου Σκοτινιώτη ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης με θέμα τη «Συγκρότηση τοπικού Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΔΙ.Κ.Α)», στο πλαίσιο της δέσμευσης της Δημοτικής Αρχής να αξιοποιηθεί η Επιτροπή Διαβούλευσης για τη λήψη αποφάσεων και τη διαμόρφωση ευρύτατων κοινωνικών μετώπων για θέματα γενικότερου τοπικού ενδιαφέροντος, πέραν των τυπικών. Η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 7 Ιουνίου, στη 1 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, και είναι ανοιχτή σε κάθε φορέα που θα ήθελε να συμμετάσχει. Υπενθυμίζεται ότι έχει προηγηθεί ανάλογη συνεδρίαση τον Ιανουάριο, για το θέμα διαμόρφωσης ενός ισχυρού μετώπου υπεράσπισης της δημοκρατίας, της κοινωνικής συνοχής και της ομαλής λειτουργίας της πόλης.

Από την ερχόμενη εβδομάδα οι αλλαγές στη χωροθέτηση των λαϊκών αγορών

Από την ερχόμενη εβδομάδα τίθεται σε ισχύ η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου που αφορά τη μετακίνηση των λαϊκών αγορών σε νέες θέσεις. Αυτό αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια σημερινής σύσκεψης των αρμοδίων Αντιδημάρχων Δ.Δερβένη και Ν.Μόσχου με υπηρεσιακούς παράγοντες των Διευθύνσεων Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Βιώσιμης Κινητικότητας και Δημοτικής Αστυνομίας, κατά την οποία εξετάστηκαν πρακτικά ζητήματα για την υλοποίηση του σχεδιασμού. Όπως ανακοινώθηκε αμέσως μετά, ο Δήμος Βόλου είναι πανέτοιμος να προχωρήσει στην εφαρμογή της απόφασης για τη νέα χωροθέτηση των λαϊκών αγορών, αρχής γενομένης από τη λαϊκή αγορά ειδών ένδυσης και υπόδησης της Τετάρτης, η οποία θα μετακινηθεί από την οδό Γιάννη Δήμου στην οδό Καραμπατζάκη, από Σινώπης έως Παρασκευοπούλου.

Ο Δήμος Βόλου παραλαμβάνει τη δωρεά του συμπολίτη ζωγράφου Παλαιολόγου Θεολόγου

Μια λιτή τελετή παράδοσης και παραλαβής των πινάκων ζωγραφικής που απαρτίζουν τη δωρεά του βολιώτη ζωγράφου κ.Παλαιολόγου Θεολόγου προς τον Δήμο Βόλου, θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 29 Μαΐου 2013 και ώρα 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου. Πρόκειται για μέρος της συλλογής του διακεκριμένου συμπολίτη καλλιτέχνη, ο οποίος, προ καιρού, γνωστοποίησε στον Δήμαρχο Βόλου την πρόθεσή του να δωρίσει στο Δήμο Βόλου 35 πίνακες ζωγραφικής, μεγάλων διαστάσεων, με τον όρο να εκτεθούν στη Ν. Ιωνία.

Την Κυριακή τα Ανθεστήρια στα Κάτω Λεχώνια

Μνήμες από τα παλιά θα ξυπνήσει η αναβίωση των Ανθεστηρίων στα Κάτω Λεχώνια την Κυριακή 2 Ιουνίου, στις 7.30 το βράδυ. Η εκδήλωση πραγματοποιείται έπειτα από πρωτοβουλία της Δημοτικής Κοινότητας Κάτω Λεχωνίων και της Προέδρου του Συμβουλίου κ. Βούλας Παπαδοπούλου, η οποία πρότεινε την αναβίωση της γιορτής στα χνάρια των εκδηλώσεων  που  είχαν  γίνει από το 1959 έως το 1963,  την περίοδο ’75-‘77  και από το 1999 έως το 2002, με αναπαραστάσεις των ρούχων αλλά και των αρμάτων εκείνων των εκδηλώσεων.