Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Ο Δήμαρχος Βόλου στο συνέδριο "Ο Νότος για την Ανάπτυξη"

Στο διεθνές συνέδριο με θέμα "Ο Νότος για την Ανάπτυξη", που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με κύριο ομιλητή τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz, συμμετείχε ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης. Το συνέδριο οργανώθηκε από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τα Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, και συμμετείχαν σ’ αυτό ευρωβουλευτές και διακεκριμένοι δημοσιογράφοι.

Προετοιμασία της ΚΕΔΕ ενόψει νέας προγραμματικής περιόδου

Ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης συμμετείχε σήμερα στη συνεδρίαση της Επιτροπής Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και Τουρισμού της ΚΕΔΕ που είχε ως θέμα την προετοιμασία και τις διεκδικήσεις των Δήμων για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020  (Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης). Τα δυο βασικά θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση ήταν η συμμετοχή της πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης στο συνολικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΣΕΣ (νέο ΕΣΠΑ) για την υλοποίηση ολοκληρωμένων τοπικών αναπτυξιακών προγραμμάτων και η ανάγκη υποστηρικτικού μηχανισμού των Δήμων, με δεδομένες τις αυστηρές προδιαγραφές και προϋποθέσεις που τίθενται για την προετοιμασία ώριμων προτάσεων.

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Βόλου μαθητών και εκπαιδευτικών από την Ευρώπη

Το Δημαρχείο Βόλου επισκέφθηκαν σήμερα και μετέφεραν μηνύματα φιλίας και εκτίμησής των χωρών τους εκπαιδευτικοί και μαθητές από την Αυστρία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πολωνία και την Τουρκία που φιλοξενούνται από το  4ο Γενικό Λύκειο Βόλου στο πλαίσιο του προγράμματος “Comenius”. Τους φιλοξενούμενους υποδέχθηκε η Αντιδήμαρχος κ. Νατάσα Οικονόμου ως αναπληρώτρια του Δημάρχου, λόγω απουσίας του κ.Σκοτινιώτη στην Αθήνα, καθώς και η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ.Κερασία Μπαρτζιώκα.