Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Δημοπρατείται η δημιουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ στην πρώην Παιδόπολη Αγριάς

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό η έγκριση δημοπράτησης της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη δημιουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης σε κτίρια της πρώην Παιδόπολης Αγριάς, με σκοπό τη στήριξη ειδικών κοινωνικών ομάδων. Συγκεκριμένα πρόκειται για το ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργο: «Παρέμβαση σε δύο κτίρια της πρώην Παιδόπολης Αγριάς για τη δημιουργία Δομής Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ)», προϋπολογισμού 1.010.000,00 € (με ΦΠΑ). Δικαιούχος και φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Βόλου.

Στον Δήμαρχο Βόλου οι δυο Αθίγγανοι ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αστέγων

Με τον Δήμαρχο Βόλου κ.Πάνο Σκοτινιώτη συναντήθηκαν σήμερα, ύστερα από πρόσκλησή του, οι δυο ποδοσφαιριστές του Αθλητικού Συλλόγου «Δημητριάς» Χ.Ασημάκης και Κ.Τσακίρης, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αστέγων που θα διεξαχθεί στην πόλη Poznan της Πολωνίας, από 10 έως 18 Αυγούστου, με τη συμμετοχή αθλητών από 100 περίπου χώρες. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν συνολικά 8 αθλητές, δυο εκ των οποίων είναι οι ποδοσφαιριστές του Α.Σ. «Δημητριάς» από τη συνοικία Αλιβέρι της Νέας Ιωνίας.

Καλοκαιρινό event στον παραλιακό πεζόδρομο της Νέας Αγχιάλου

Με τη συνεργασία του Δήμου Βόλου και τη θερμή υποστήριξη των τοπικών Συλλόγων και φορέων πραγματοποιήθηκε σήμερα στην παραλία της Νέας Αγχιάλου καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών για το πρόγραμμα παρακολούθησης της ποιότητας των νερών κολύμβησης, στο πλαίσιο πανελλαδικής εκστρατείας που διοργανώνει η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του “Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη” (ΕΠΠΕΡΑΑ) του ΥΠΕΚΑ.

Δημιουργούνται δυο νέες πλατείες στην Αγ. Παρασκευή και το Καραγάτς

Η κατασκευή ενός σημαντικού έργου που θα συμβάλλει στην περιβαλλοντική, αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση δυο ιδιαίτερα πυκνοδομημένων περιφερειακών συνοικιών της πόλης, ξεκινά το αμέσως επόμενο διάστημα με αξιοποίηση πόρων του ΕΣΠΑ. Πρόκειται συγκεκριμένα για το έργο «Διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων Βόλου Ο.Τ.3058 περιοχή Αγ. Παρασκευής &  Ο.Τ.1424-1444 περιοχή Καραγάτς», η σύμβαση του οποίου υπογράφηκε σήμερα ανάμεσα στον Δήμαρχο Βόλου Π.Σκοτινιώτη και εκπρόσωπο της αναδόχου κοινοπραξίας Κ/Ξ Χατζόπουλος Σ. – Αναγνωστάκης Ι. Ο.Ε. – Κουτή Ε. – Κρουστάλλης Κ. Ο.Ε. 

Εκδήλωση στο Δημαρχείο Βόλου με θέμα την ανακάλυψη νέων θεραπειών για διάφορες μορφές καρκίνου

Ο Δήμος Βόλου και το  Παγκόσμιο Σωματείο Αποδήμων Μαγνήτων «Κοινόν των Μαγνήτων» οργανώνουν από κοινού εκδήλωση με επίσημο προσκεκλημένο τον  πολυβραβευμένο βολιώτη ερευνητή και Αναπληρωτή Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Λος Άντζελες (UCLA) και Διευθυντή του Κέντρου Συστηματικής Βιο-ιατρικής (Center for Systems Biomedicine) στις ΗΠΑ,  Δημήτρη Χαρ. Ηλιόπουλο, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα  «Πόσο κοντά είμαστε στην ανακάλυψη νέων θεραπειών για τον καρκίνο;», την Τετάρτη  7 Αυγούστου 2013 και ώρα 7.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων  του Δημαρχείου Βόλου.

Το άνοιγμα στην τουριστική αγορά της Τουρκίας και της Ασίας συνεχίζει ο Δήμος Βόλου

Νέα συνάντηση με τη Γενική Διευθύντρια της “Turkish Airlines” στην Ελλάδα κ.Gulay Ozturk είχε ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης την Τετάρτη στην Αθήνα, συνοδευόμενος από την Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης κ.Σούλα Μπαρτζιώκα, με αντικείμενο συζήτησης τα επόμενα βήματα της συνεργασίας μεταξύ των δυο πλευρών για την ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων ανάμεσα στο Βόλο και χώρες της ασιατικής ηπείρου. Η επίσκεψη του κ.Σκοτινιώτη στα γραφεία της εταιρείας προγραμματίστηκε μετά από πρόσκληση της κ.Ozturk, σε συνέχεια γόνιμων επαφών που είχαν πραγματοποιηθεί το προηγούμενο διάστημα, αλλά και του fan trip τον περασμένο Ιούνιο, με Ιάπωνες tour operators και δημοσιογράφους.

Ακόμη 11 υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων στο Δήμο Βόλου με χρηματοδότηση από το «Πράσινο Ταμείο»

Στην επέκταση του πιλοτικού συστήματος υπόγειων κάδων απορριμμάτων προχωρά ο Δήμος Βόλου, καθώς εγκρίθηκε από το Πράσινο Ταμείο η χρηματοδότηση για την προμήθεια έντεκα (11) ακόμη υπόγειων κάδων για την αποκομιδή απορριμμάτων & ανακυκλώσιμων υλικών, συνολικής δαπάνης 161.400 ευρώ. Σημειώνεται ότι ήδη λειτουργούν με επιτυχία 24 υπόγειοι κάδοι σε Βόλο και Νέα Ιωνία, με σημαντικά αποτελέσματα στη βελτίωση του τρόπου αποκομιδής στον κεντρικό ιστό της πόλης, στην αναβάθμιση της αισθητικής του αστικού τοπίου, στην καλύτερη προστασία της δημόσιας υγείας, στην εξοικονόμηση χρόνου, πόρων και προσωπικού της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

Συναυλία στη Μακρινίτσα με «Τα τραγούδια που αγαπήσαμε»

«Τα τραγούδια που αγαπήσαμε» είναι ο τίτλος της συναυλίας που θα δοθεί την Πέμπτη 8 Αυγούστου στις 9.15 το βράδυ στη Μακρινίτσα, στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου , στη συνοικία της Αγίας Τριάδας (κάτω από την κεντρική πλατεία), έναν χώρο παλιό και γνώριμο που, όμως, αποκτά και νέα χρήση με την ολοκλήρωση απαραίτητων παρεμβάσεων.