Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Π. Σκοτινιώτης: Ζήτημα τιμής για το Δήμο Βόλου να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρχει κανείς συμπολίτης χωρίς φαγητό και χωρίς στέγη

«Αποτελεί ζήτημα τιμής για το Δήμο Βόλου και την τοπική κοινωνία να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρχει κανείς συμπολίτης χωρίς φαγητό και χωρίς στέγη», δήλωσε ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης κατά τη διάρκεια επισκέψεων που πραγματοποίησε σήμερα στο Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Δημοτικό Κέντρο Διαβίωσης Αστέγων, υπογραμμίζοντας για μια ακόμη φορά τη βούληση της Δημοτικής Αρχής Βόλου να στηρίξει με κάθε τρόπο τις οργανωμένες κοινωνικές δομές του Δήμου. Ο Δήμαρχος επανέλαβε ότι οι κοινωνικές δομές αποτελούν τον πυρήνα των πιο ανελαστικών δαπανών του Δήμου, καθώς προσφέρουν κοινωνικό έργο τεράστιας σημασίας για τους ανήμπορους συμπολίτες μας.

Ολοκληρώθηκε η μελέτη και προωθείται το έργο αποχέτευσης Νέας Αγχιάλου

Μετά τα έργα αποχέτευσης της Αγριάς, του Αγ. Στεφάνου, του Σέσκλου, της Ιωλκού και του Συνοικισμού Ρομά στο Αλιβέρι Νέας Ιωνίας, τα οποία έχουν ήδη δημοπρατηθεί, η ΔΕΥΑΜΒ προωθεί τις απαιτούμενες διαδικασίες για την υλοποίηση του αποχετευτικού έργου Νέας Αγχιάλου, προϋπολογισμού 10.180.000 ευρώ. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης ενέκρινε στη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας την παραλαβή της οριστικής μελέτης του έργου, η οποία είχε ξεκινήσει από τη ΔΕΥΑΝΑ πριν από τη συγχώνευσή της με τη ΔΕΥΑΜΒ. Η ΔΕΥΑΜΒ εξασφάλισε την ολοκλήρωση και χρηματοδότηση της μελέτης από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ) του ΕΣΠΑ, στο οποίο είναι καταρχήν ενταγμένο και το αντίστοιχο έργο.

Έψαλαν τα κάλαντα στον Δήμαρχο

Γιορτινή η ατμόσφαιρα σήμερα στο Δημαρχείο του Βόλου, όπου στρατιώτες και μικρά παιδιά, έψαλαν τα κάλαντα στον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη, με τη συνοδεία μουσικών οργάνων. Συγκεκριμένα, τον Δήμαρχο επισκέφθηκαν τμήματα της 1ης ΤΑΞΑΣ Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού Στεφανοβικείου και της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών και μαθητές σχολείων, που αντάλλαξαν ευχές με τον Δήμαρχο για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Ο κ.Σκοτινιώτης υποδέχτηκε εγκάρδια τους μικρούς και μεγαλύτερους επισκέπτες και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και καλή χρονιά, με υγεία, δύναμη, αισιοδοξία και αλληλεγγύη.

Πρόταση του Δήμου Βόλου για κυκλική κρουαζιέρα στο Αιγαίο

Πρόταση για τη διερεύνηση της προοπτικής να καθιερωθεί κυκλική εβδομαδιαία κρουαζιέρα στις πόλεις - λιμάνια Πειραιά, Βόλου, Θεσσαλονίκης, Κωνσταντινούπολης, Σμύρνης και Μυκόνου, υπέβαλε η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Δήμου Βόλου κ.Κερασία Μπαρτζιώκα, προς τους αντίστοιχους Δήμους και τους Οργανισμούς Λιμένων των ελληνικών πόλεων, όπως επίσης στους αρμόδιους φορείς της Σμύρνης και της Κωνσταντινούπολης. Η κ.Μπαρτζιώκα καλεί όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές σε διερευνητική συνάντηση που θα γίνει στο Βόλο, στις 25 Ιανουαρίου, προκειμένου να ανταλλαγούν απόψεις και να δρομολογηθούν οι επόμενες ενέργειες.

Πρόγραμμα της Υπηρεσίας Καθαριότητας για το διήμερο των Χριστουγέννων

Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου αναπροσαρμόζοντας, για το εορταστικό διήμερο, το πρόγραμμα δραστηριοτήτων της σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, θα λειτουργήσει και τις μέρες των αργιών μερικώς, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι αυξημένες ανάγκες του Δήμου. Συγκεκριμένα, η λειτουργία της Υπηρεσίας, το εορταστικό διήμερο, θα είναι: