Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Π.Σκοτινιώτης: Οι πολίτες θα ψηφίσουν με νηφαλιότητα για τη σταθερότητα και την προοπτική του Βόλου



«Αυτό που ουσιαστικά κρίνεται στις 18 και 25 Μαΐου είναι εάν ο Βόλος θα μπορέσει να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις προκλήσεις της επόμενης κρίσιμης δημοτικής περιόδου και να μπει σε τροχιά οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης», τόνισε ο δήμαρχος Βόλου και εκ νέου υποψήφιος κ.Πάνος Σκοτινιώτης σε σημερινή ραδιοφωνική του συνέντευξη στον 9,86 FM. και στον Χρ.Λουκά. Στο πλαίσιο αυτό εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι πολίτες του Βόλου δεν θα επιτρέψουν να μείνουν στη μέση όσα με σκληρό καθημερινό αγώνα επιτεύχθηκαν τα τρία προηγούμενα δύσκολα χρόνια και θα εμπιστευτούν εκείνους που γνωρίζουν τα προβλήματα, έχουν σχέδιο για την πόλη και έχουν το κύρος, την αξιοπιστία και την εμπειρία να εγγυηθούν την προοπτική της. 

Π.Σκοτινιώτης: Το master plan και οι περιβαλλοντικοί όροι τα μεγάλα πλεονεκτήματα του λιμένος Βόλου

Τα θέματα του λιμανιού εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια διαδοχικών συναντήσεων που είχε σήμερα ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης με τις διοικήσεις του Οργανισμού Λιμένος Βόλου και του Συλλόγου Λιμενεργατών, συνοδευόμενος από κλιμάκιο υποψηφίων του συνδυασμού «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά». Τα θέματα που κυριάρχησαν ήταν η εφαρμογή του master plan, η δημιουργία μαρίνας, η επικείμενη λειτουργία της νέας πύλης στην οδό Αθηνών και η παραχώρηση της χερσαίας ζώνης λιμένος στο Δήμο Βόλου. 

Π.Σκοτινιώτης: Η ανορθωτική πορεία της πόλης μας θα στηριχθεί στα γερά θεμέλια που ήδη έχουν τεθεί

Τη γόνιμη συνεργασία του Δήμου Βόλου με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Θεσσαλίας – Κεντρικής Ελλάδας κατά τη διάρκεια της προηγούμενης τριετίας και την ουσιαστική συμμετοχή του ΣΒΘΚΕ στις συνεδριάσεις της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Βόλου,  στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την οικονομική κρίση και τη δημιουργία των προϋποθέσεων που θα συμβάλουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής, υπογράμμισε ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης, κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε σήμερα στα γραφεία του ΣΒΘΚΕ ως επικεφαλής κλιμακίου υποψηφίων του συνδυασμού «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά». 

Παράταση υποβολής αιτήσεων για τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

Παρατείνεται έως 20 Μαΐου 2014 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για ένταξη ατόμων με νοητική υστέρηση στη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) του Δήμου Βόλου, που  συγχρηµατοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-13.Η Στέγη Υποστηριζόµενης ∆ιαβίωσης (ΣΥ∆) αποτελεί µια νέα κοινωνική δομή µε τη μορφή κατάλληλα οργανωμένων χώρων όπου διαβιούν άτοµα µε νοητική υστέρηση.  Διαρθρώνεται, οργανώνεται, αναπτύσσεται και λειτουργεί µε βάση τις αρχές της αποϊδρυµατοποίησης, της κοινωνικής επανένταξης και εξυπηρετεί το πρωταρχικό δικαίωμα για ανεξάρτητη διαβίωση κάθε ατόμου στοχεύοντας παράλληλα στην ανάπτυξη και διατήρηση στο μέγιστο βαθμό των δεξιοτήτων και ικανοτήτων των κατοίκων για αυτοφροντίδα και κοινωνική συμμετοχή. 

«Η Σταχτοπούτα» του Giachino Rossini στο «Αχίλλειον»

Με την εκπληκτική παράσταση «Η Σταχτοπούτα» του Gioachino Rossini συνεχίζεται το Σάββατο 10 Μαΐου και ώρα 19:55 το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD». Πρόκειται για μια από τις πιο απολαυστικές κωμικές όπερες σε δύο πράξεις, η οποία χαρακτηρίζεται από  ιδιαίτερα μελωδική μουσική, σκηνές με έντονη θεατρικότητα και ένα ποιητικό κείμενο με διαρκείς ανατροπές.

Άδεια συλλογής και μεταφοράς αποβλήτων στο Δήμο Βόλου

Άδεια συλλογής και μεταφοράς μη επικίνδυνων στερεών αποβλήτων εκδόθηκε, την περασμένη Δευτέρα, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας για τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Βόλου, επιβεβαιώνοντας τη σύμφωνη με τη νομοθεσία και αποτελεσματική λειτουργία της Υπηρεσίας. Η έκδοση της άδειας αποτελεί το επιστέγασμα μίας προσπάθειας της Υπηρεσίας Καθαριότητας που διήρκεσε έξι μήνες, από το περσινό καλοκαίρι μέχρι τα τέλη 2013.

Συνεργασία Π.Σκοτινιώτη με τη διοίκηση του Γυμναστικού Συλλόγου

"Οι πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη του στίβου θα τεθούν σε πρώτη προτεραιότητα την επόμενη πενταετία, σε ότι αφορά την πολιτική του Δήμου Βόλου στον τομέα του αθλητισμού», δήλωσε ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε την Τετάρτη με τον Πρόεδρο Αντώνη Χιώτη και μέλη του Δ.Σ. του Γυμναστικού Συλλόγου Βόλου, μαζί με υποψηφίους του συνδυασμού «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά».