Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Επιλογή Ευθύνης: «Σκορπίζουν σαν χαρτοπόλεμος…»


Σχόλιο της παράταξης «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ-ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ» στο νέο παραλήρημα που καταχρηστικά βαφτίστηκε «ανακοίνωση του Δήμου Βόλου»:
«Αρχίζει να γίνεται … εκνευριστική η ευκολία με την οποία η κάθε ανακοίνωσή μας, ακόμη και ένα απλό σχολιάκι μας, σκορπίζει σαν χαρτοπόλεμο τον δημοτικό θίασο. Όσο, δε, περνάει ο καιρός και αδειάζει η κλεψύδρα, τόσο η αντίδρασή τους γίνεται όλο και πιο παραληρηματική.  Αλλά έτσι είναι. Όταν, κοντά πέντε χρόνια τώρα, βλέπεις ακόμη και στον ύπνο σου τον Σκοτινιώτη και  ό,τι άλλο …σατανικό σε κατατρέχει, δεν θέλει και πολύ να πάθεις τη «ζημιά». Να εγκλωβιστείς δηλαδή σε μια «παραληρητική ιδέα με συνήθως μονοθεματικό περιεχόμενο». Δεν το λέμε εμείς, το λένε τα εγχειρίδια… Ας το προσέξουν, γιατί έχουμε ακόμη επτά μήνες μέχρι τις εκλογές.»


«Ύστατο χαίρε» του Π. Σκοτινιώτη προς τον Παυσανία Ζακολίκο


Με ανείπωτη οδύνη, βαθιά συγκίνηση και μεγάλο σεβασμό αποχαιρετώ τον Παυσανία Ζακολίκο,  έναν άνθρωπο που υπηρέτησε το Κοινοβούλιο, τη Μαγνησία και την Ελλάδα  αφήνοντας βαθύ αποτύπωμα και πλούσια παρακαταθήκη. Έναν άνθρωπο  με βαθιά πίστη στη Δημοκρατική Παράταξη, μεγάλο πολιτικό εκτόπισμα, ανοιχτούς ορίζοντες και ισχυρή την αίσθηση του καθήκοντος και της κοινωνικής προσφοράς.
Με τον Παυσανία βρεθήκαμε στα έδρανα της Βουλής από το 1989 μέχρι το 1993. Καίτοι ανήκαμε σε διαφορετικά κόμματα, συνεργαστήκαμε σε πολλές κοινές πρωτοβουλίες για τα μεγάλα προβλήματα της Μαγνησίας. Το 1994 στήριξε με όλες του τις δυνάμεις την εκλογή μου ως πρώτου αιρετού νομάρχη Μαγνησίας, επικεφαλής της Δημοκρατικής Συνεργασίας ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ. Και στη συνέχεια, από τη θέση του Β΄Αντιπροέδρου της Βουλής εκείνος, είχαμε μια υποδειγματική  συνεργασία για όλα τα θέματα του Νομού, σε μια δύσκολη –και τότε- περίοδο για τη Μαγνησία, όταν η κρίση αποβιομηχάνισης βρισκόταν στην κορύφωση. 
Όλα αυτά τα χρόνια διαμορφώσαμε μια ειλικρινή φιλία, που πάντοτε θα τιμώ. Στη μνήμη μου μένει χαραγμένη η ηπιότητα, η μετριοπάθεια, η συνέπεια, ο ορθολογισμός και η μεθοδικότητα που τον χαρακτήριζαν, η ευθύτητα του λόγου του, ο σεβασμός στη διαφορετική άποψη, η πίστη του στις απλές ανθρώπινες αξίες.
 Καλό σου ταξίδι, Παυσανία. Στο ταξίδι σου αυτό σε συνοδεύουν η αγάπη και η ευγνωμοσύνη της τοπικής κοινωνίας. Γιατί ανταπέδωσες απλόχερα την τιμή και την εμπιστοσύνη που κατ’ επανάληψη εξέφρασαν  στο πρόσωπό σου οι πολίτες της Μαγνησίας.
Στην αγαπημένη σου σύζυγο Σοφία, στους γιους σου Χρήστο και Σταμάτη, και σε όλους τους συγγενείς και φίλους σου, θερμά συλλυπητήρια.