Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Ξεκινά η λειτουργία των υπόγειων κάδων απορριμμάτων στο Δήμο Βόλου

Έτοιμο να τεθεί σε λειτουργία είναι το σύστημα υπόγειων κάδων απορριμμάτων που τοποθετήθηκε σε κεντρικά σημεία του Βόλου και της Νέας Ιωνίας, με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, και συνιστά μια πρωτοποριακή παρέμβαση του Δήμου Βόλου στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αναβάθμιση της εικόνας της πόλης και της ποιότητας ζωής των δημοτών. Η παρέμβαση αφορά την τοποθέτηση 24 υπόγειων κάδων σε 10 σημεία του Δήμου Βόλου.

Εξοπλίζονται τα Ειδικά Σχολεία του Δήμου Βόλου

Εγκρίθηκαν από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και κοινοποιήθηκαν στο Δήμο Βόλου, μέσω της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, οι διαδικασίες ανάθεσης και τα σχέδια σύμβασης για έξι υποέργα του έργου «Εξοπλισμός Ειδικών Σχολείων και τμημάτων ένταξης Δήμου Βόλου» συνολικού προϋπολογισμού 939.212,62 €. Στην παρούσα φάση εξοπλίζονται με παιδαγωγικό υλικό ειδικών τεχνικών προδιαγραφών, 14 ειδικά σχολεία και 26 τμήματα ένταξης (A΄βαθμιας και B’ βαθμιας εκπαίδευσης), τα οποία έχουν εγκριθεί από τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας. Στόχος της δράσης είναι να καλύψει τα σχολεία αυτά με τον απαραίτητο εξοπλισμό, ώστε να λειτουργήσουν σωστά και να εκπληρώσουν το βασικό τους σκοπό, που είναι η ένταξη των παιδιών με ειδικές ανάγκες στο εκπαιδευτικό σύστημα, μία υποχρέωση που προωθείται από το Σύνταγμα.

Οκτακόσιοι και πλέον χορευτές θα λάβουν μέρος στη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στο Βόλο

Σε ρυθμούς καρναβαλιού ζει η πόλη του Βόλου καθώς ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις που διοργανώνει για τη φετινή Αποκριά ο Δήμος Βόλου υπό τον τίτλο «Καρναβάλι του Κόσμου: Από τη Βραζιλία στην Ινδονησία». Πρόκειται για εκδηλώσεις και δραστηριότητες πολυπολιτισμικού χαρακτήρα, με ήχους και χρώματα από τη Βραζιλία έως την Ινδονησία, οι οποίες όμως θα συνδυάζονται αρμονικά με τις τοπικές παραδόσεις. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Κυριακή 17 Μαρτίου με την παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στην παραλία του Βόλου με τη συμμετοχή 800 και πλέον ατόμων.