Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Ν.Μόσχος: Περί συστημικών και αντισυστημικών υποψηφίων

Σχολιάζοντας δήλωση του Γ.Μουλά, ο Αντιδήμαρχος Νίκος Μόσχος επισήμανε τα ακόλουθα:
«Είναι προφανές ότι ορισμένοι υποψήφιοι κινούνται ακόμη στη σφαίρα του σουρεαλισμού.
Διαβάσαμε δήλωση του κ. Μουλά στην οποία χαρακτηρίζει τον Δήμαρχο Βόλου ως άνθρωπο του συστήματος. Αναρωτιόμαστε, ο κ Μουλάς, θεωρεί εαυτόν αντισυστημικό; Πρώην Αντιδήμαρχος, Πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος, Πρώην Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μαγνησίας, υποψήφιος βουλευτής και επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος. 

Aγωγές της ΕΡΓΗΛ κατά στελεχών της ΔΕΥΑΜΒ και του Αντιδημάρχου Ηλ. Ξηρακιά

Την επίθεση εκφοβισμού των υπηρεσιακών και αιρετών στελεχών της ΔΕΥΑΜΒ συνεχίζει η εταιρεία ΕΡΓΗΛ, καταθέτοντας νέα αγωγή, αυτή τη φορά κατά δύο υπηρεσιακών στελεχών της ΔΕΥΑΜΒ και του Αντιδημάρχου Ηλία Ξηρακιά, ως εκπροσώπου του Δ.Σ. στην Επιτροπή Παραλαβής έργου της δημοτικής Επιχείρησης. Η ΕΡΓΗΛ απαιτεί συγκεκριμένα 300.000 ευρώ από τον κάθε εναγόμενο (εκ των τριών μελών της Επιτροπής Παραλαβής), ενώ στην αγωγή που κατέθεσε πριν από λίγες μέρες διεκδικεί 685.000 ευρώ από το σημερινό Διευθυντή Προγραμματισμού και Νέων Υποδομών της Επιχείρησης. 

Λ.Μαυρογιάννης: Να μείνει η ΔΕΥΑΜΒ έξω από τις προεκλογικές αντιπαραθέσεις

Σε σχέση με τη νέα επερώτηση που κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Χαρ.Ζάχος για το έργο αποχέτευσης στην Αγριά και συγκεκριμένα για το «πέρασμα» του αγωγού κατά μήκος της παραλιακής οδού επί του χειμάρρου «Καρούτα» (μπροστά από τις εγκαταστάσεις της πρώην Παιδόπολης), από τη ΔΕΥΑΜΒ γίνεται γνωστό ότι: 
Ο αγωγός μεταφοράς, που συνδέει το αποχετευτικό δίκτυο της Αγριάς με το Βόλο, τοποθετήθηκε σύμφωνα με τις υποδείξεις των μηχανικών της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας και με βάση μελέτη που ήδη συντάσσεται από την ίδια την Υπηρεσία, για την οριστική διευθέτηση του χειμάρρου, ώστε να μην πλημμυρίζει κάθε φορά που σημειώνονται έντονες βροχοπτώσεις και να μη δημιουργούνται προβλήματα στο δρόμο από νερά και φερτές ύλες.
«Η ΔΕΥΑΜΒ κάνει καλά τη δουλειά της σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες και δεν πρέπει να την εμπλέκουμε στην προεκλογική περίοδο», τόνισε σε δήλωσή του ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ κ.Λεωνίδας Μαυρογιάννης.

Ο Δήμος Βόλου υλοποιεί δωρεάν πρόγραμμα διατροφικής παρέμβασης για διάφορες ασθένειες

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου  Βόλου, σε συνεργασία με το Τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του έργου «Συμμαχία για την Υγεία – Διατροφή, Παρεμβατικά προγράμματα Διατροφικής Αγωγής για την Αντιμετώπιση των Εκφυλιστικών Παθήσεων», πρόκειται να πραγματοποιήσει παρέμβαση σε 3 ηλικιακές ομάδες (25-44, 45-65 και άνω των 65 ετών) με εκφυλιστικές παθήσεις (παχυσαρκία, σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ, δυσλιπιδαιμία, αρτηριακή υπέρταση, καρδιαγγειακά νοσήματα). Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης θα δοθεί έμφαση στη διατροφική εκπαίδευση, καθώς και στις μεθόδους αλλαγής της διατροφικής συμπεριφοράς των συμμετεχόντων.

Ροκ συναυλία την Πρωτομαγιά στην Αγριά στη μνήμη του μουσικού Νίκου Βόγια

Ο Δήμος Βόλου - Δημοτική Ενότητα Αγριάς οργανώνει ροκ συναυλία στη μνήμη του Βολιώτη μουσικού (ντράμερ)  Νίκου Βόγια κατόπιν πρωτοβουλίας των μουσικών  συγκροτημάτων «Old Friends», «Express» και «Spectrum», την Πέμπτη 1η Μαΐου 2014 στις 7 το βράδυ, στον προαύλιο χώρο του σιδηροδρομικού σταθμού στην Αγριά με ελεύθερη είσοδο και συμμετοχή για όλους. 
Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Πρωτομαγιά καθώς την ημέρα αυτή, πριν από ένα χρόνο, αιφνίδια και ενώ συμμετείχε σε συναυλία, ο Νίκος Βόγιας έφυγε από τη ζωή αφήνοντας κενό στη ζωή των συγγενών και φίλων του αλλά και στη μουσική σκηνή του τόπου που τιμούσε με τη δημιουργική συμμετοχή του. 

Παράλληλες εκδηλώσεις για όλους στη 16η Γιορτή Λουλουδιών


Πραγματοποιείται φέτος για 16η συνεχή χρονιά η Γιορτή Λουλουδιών στην Άλλη Μεριά, με έκθεση λουλουδιών και παράλληλες εκδηλώσεις που αναδεικνύουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής, την αυθεντικότητα της ελληνικής φύσης και το καλό γούστο των δημιουργών. Η Γιορτή διοργανώνεται από το Δήμο Βόλου - Δημοτική Ενότητα Πορταριάς σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς της Άλλης Μεριάς και συγκεκριμένα το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο, που είναι η «ψυχή» της εκδήλωσης, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου, τον Αθλητικό Σύλλογο «ΙΑΣΩΝ», το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου και τον Ανθοκομικό Συνεταιρισμό «Ηλιοτρόπια». 

Αυλαία του αφιερώματος στο ισπανικό σινεμά με την ταινία “La lengua de las mariposas”

Το 4ο Αφιέρωμα στον Ισπανικό Κινηματογράφο ολοκληρώνεται αύριο Τετάρτη 30 Απριλίου με την ταινία “La lengua de las mariposas” (Η γλώσσα της πεταλούδας), του José Luis Cuerda , παραγωγής του 1999 και διάρκειας 97 λεπτών. Ο Δήμος Βόλου - Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, σε συνεργασία με το «Σύλλογο Φίλων της Ισπανικής και Λατινοαμερικανικής Κουλτούρας– AROMA LATINO» και την Πρεσβεία της Ισπανίας  προβάλουν μία από τις δημοφιλέστερες  ισπανικές ταινίες στο «Αχίλλειον», στις 9.30 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Οι 10+1 δράσεις που θα αλλάξουν το Δήμο Βόλου

Οι 10+1 βασικοί άξονες του προγράμματος της δημοτικής παράταξης «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά», με κεντρικό στόχο ο Δήμος Βόλου να συμβάλει στην αντιμετώπιση των κοινωνικών επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης, διασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή ποιότητα ζωής στους πολίτες και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μια νέα, περιβαλλοντικά βιώσιμη ανάπτυξη, παρουσιάστηκαν στη μεγαλειώδη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Πρόταση του συνδυασμού «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά» για τη διεξαγωγή των τηλεοπτικών συζητήσεων

Πρόταση για συνάντηση ανάμεσα σε εκπροσώπους όλων των δημοτικών συνδυασμών, προκειμένου να υπάρξει κοινή απόφαση για τους κανόνες και το πρόγραμμα τηλεοπτικών συζητήσεων ενόψει των εκλογών της 18ης Μαΐου, κατέθεσε ο συνδυασμός «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά». Σε επιστολή η οποία εστάλη σήμερα προς τους συνδυασμούς «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης», «Δύναμη Βόλου», «Λαϊκή Συσπείρωση» και «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική, Βόλος 2014», αναφέρονται συγκεκριμένα τα ακόλουθα: