Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Π.Σκοτινιώτης: Να καταστεί ευρωπαϊκό πρόβλημα ο κίνδυνος οικονομικής κατάρρευσης των Δήμων

Ο κίνδυνος οικονομικής κατάρρευσης των Δήμων μετά τις τελευταίες δραματικές περικοπές, κυριάρχησε στη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου. Ο Δήμαρχος, Π.Σκοτινιώτης, ενημέρωσε τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής για τις διεργασίες που συντελούνται στους Δήμους όλης της Ελλάδας, ώστε να υπάρξει ενωτική, δυναμική και αποφασιστική αντίδραση. «Ο ένας Δήμος μετά τον άλλο δηλώνει αδυναμία να ανταποκριθεί και στις πιο στοιχειώδεις υποχρεώσεις. Πλέον, όχι μόνον καθίσταται εντελώς επισφαλής η μισθοδοσία του προσωπικού, αλλά και βασικές κοινωνικές δομές των Δήμων οδηγούνται σε αναγκαστικό κλείσιμο, σε μια εποχή μάλιστα όπου οι Δήμοι αποτελούν το τελευταίο αποκούμπι των ολοένα και αυξανόμενων θυμάτων της πρωτοφανούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Βόλου, για να συμπληρώσει ότι «στο ζοφερό τοπίο που διαμορφώνεται, η ευθύνη της ΚΕΔΕ είναι ιστορική.

Ιδιαίτερα σημαντικό το έργο της Δημοτικής Αστυνομίας

Ιδιαίτερα σημαντικό  είναι το έργο της Δημοτικής Αστυνομίας, παρά τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό σε σχέση και το μεγάλο μέγεθος και τα πολλά προβλήματα του Δήμου Βόλου, όπως προκύπτει από τα απολογιστικά στοιχεία του Α΄ εξαμήνου του έτους 2012. Έτσι, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της για τον έλεγχο της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων, η Δημοτική Αστυνομία πραγματοποίησε καθημερινά ελέγχους   σε όλες τις  Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Βόλου, επιβάλλοντας διοικητικά πρόστιμα στους παραβάτες,  καθώς και το  διοικητικό μέτρο της αφαίρεσης των κρατικών πινακίδων των οχημάτων, όπου προβλέπεται.

Εθελοντική προσφορά στο Δήμο Βόλου από τα μέλη της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών

Τον Δήμαρχο Βόλου Πάνο Σκοτινιώτη επισκέφθηκε σήμερα αντιπροσωπεία  της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών. Η Ένωση απαριθμεί περισσότερα από 380.000 μέλη σε 62 χώρες του κόσμου. Πρόκειται για τη μοναδική παγκόσμια οργάνωση αστυνομικών  χωρίς διακρίσεις βαθμού, γλώσσας, φυλής, θρησκείας και χωρίς συνδικαλιστικές ή πολιτικές επιδιώξεις. Το ελληνικό τμήμα της Ένωσης ιδρύθηκε το 1965 και έχει αναπτύξει πλούσια δραστηριότητα.