Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Επιλογή Ευθύνης: «Η χειρότερη υπηρεσία είναι η καλλιέργεια κλίματος εφησυχασμού για το Εμπορευματικό Κέντρο»

Σε σχέση με την «απάντηση» της δημοτικής αρχής στη χθεσινή μας ανακοίνωση και τη δήλωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Α. Μεϊκόπουλου και Μ. Μπαλλή, σχετικά με το Εμπορευματικό Κέντρο Θεσσαλίας, από την παράταξη «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ – ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ» έγινε το ακόλουθο σχόλιο:
«Με το ημερήσιο λιβελλογράφημα της δημοτικής αρχής δεν πρόκειται να ασχοληθούμε. «Απορία ψάλτου βηξ»! Τους ζητάμε απλά συγνώμη, γιατί τους χαλάσαμε τη θερινή ραστώνη. Όπως ζητάμε και την κατανόησή τους, γιατί με τίποτε δεν θα θέλαμε να χαλάσουμε τις δημόσιες σχέσεις που με τόση επιμέλεια προσπαθούν να οικοδομήσουν με τους υπουργούς, απεμπολώντας κάθε διεκδίκηση για τα μεγάλα προβλήματα της πόλης.

Ν. Οικονόμου: «Θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να φύγει το μαύρο σύννεφο από την πόλη μας»

«Τις αποφάσεις μας θα τις πάρουμε στον κατάλληλο χρόνο, συλλογικά και με αίσθημα ευθύνης για την πόλη», δήλωσε, μεταξύ άλλων, η επικεφαλής της παράταξης «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ - ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ», απαντώντας σε ερώτηση που δέχτηκε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο ΡΑΔΙΟ ΕΝΑ, σχετικά με τις επόμενες δημοτικές εκλογές και τη στάση της ίδιας. Αναλυτικότερα, η κα Οικονόμου τόνισε:
Προτεραιότητά μας η μαχητική, υπεύθυνη και γόνιμη αντιπολίτευση
«Οι δημοτικές εκλογές θα γίνουν τον Ιούνιο του 2019 και μάλιστα είναι πολύ πιθανό, με βάση σχετικές δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, να μετατεθούν για το φθινόπωρο του 2019. Συνεπώς είμαστε ακόμη αρκετά μακριά. Και εμείς δεν είμαστε σαν τη δημοτική αρχή και τον επικεφαλής της παράταξής της, ο οποίος από την επομένη των εκλογών με το μόνο που ασχολείται είναι οι επόμενες εκλογές. Το διακηρύσσει άλλωστε απροκάλυπτα στις σχεδόν καθημερινές εμφανίσεις του στα ΜΜΕ, τα περισσότερα από τα οποία του προσφέρουν απλόχερα και προκλητικά τα μικρόφωνά τους, και μάλιστα συνήθως χωρίς αντίλογο. Για μας, αντίθετα, προτεραιότητα είναι να ανταποκριθούμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη θέση που μας έταξαν οι συμπολίτες μας. Και αυτό θα κάνουμε μέχρι την τελευταία μέρα αυτής της δημοτικής περιόδου, ασκώντας  μαχητική, υπεύθυνη και γόνιμη αντιπολίτευση και υπερασπιζόμενοι το συμφέρον της πόλης και των δημοτών, τη δημοκρατία και τη θεσμική λειτουργία του δήμου και των οργάνων του. Δείτε, για παράδειγμα, τις παρεμβάσεις μας, τις δύο-τρεις τελευταίες μέρες. Από τη μια αποτρέψαμε τη χωρίς αιτιολογία επιβάρυνση της ΔΕΥΑΜΒ με 100 χιλ. ευρώ επιπλέον για μια μελέτη, και από την άλλη αναδείξαμε για μια ακόμη φορά, όταν οι πάντες σιωπούσαν, τη στρατηγική υποβάθμιση της πόλης μας, αν υλοποιηθεί ο σχεδιασμός της ΓΑΙΑΟΣΕ για Εμπορευματικό Κέντρο στη Λάρισα».