Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Για επιλεκτική τακτική και σκοπιμότητες κατηγορεί ΤΕΕ και Σύλλογο Αρχιτεκτόνων ο Δήμαρχος Βόλου

Να αναλάβουν επανορθωτική πρωτοβουλία για τη στάση τους στο θέμα της Πλατείας Πανεπιστημίου ζητεί ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης από τον Πρόεδρο και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Περιφερειακού Τμήματος Μαγνησίας του ΤΕΕ, καθώς επίσης από τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Νομού Μαγνησίας, με δεδομένο ότι αποδείχθηκε πλέον πως τηρήθηκαν στο ακέραιο και με σχολαστικότητα από το Δήμο Βόλου όλα όσα προβλέπει η σχετική υπουργική απόφαση, αφού η μελέτη του έργου εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο μόνο μετά τη θετική γνωμοδότηση του ΣΧΟΠΑΔ. Επιπλέον, η  μελέτη του έργου εγκρίθηκε από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων και μάλιστα ομόφωνα. 

«Καρναβάλι του Κόσμου» στο Βόλο με δωρεάν παραστάσεις σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους

Την ερχόμενη Τρίτη 21 Φεβρουαρίου ανοίγει η αυλαία των φετινών αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου υπό τον τίτλο «Καρναβάλι του Κόσμου 2012», ένα καρναβάλι με διεθνή χαρακτήρα, μια συνάντηση πολιτισμών, με τη συμμετοχή 70 καλλιτεχνών από 7 ευρωπαϊκές χώρες.

Έργα συντήρησης των δρόμων στη Νέα Αγχίαλο

Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης οδών στη Δημοτική Ενότητα Νέας Αγχιάλου, καθώς υπογράφηκε σήμερα η σχετική σύμβαση ανάμεσα στον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Αντ. Λιθαδιώτη Ε.Δ.Ε.» που ανέλαβε την εκτέλεσή τους. Η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται σε 48.000€ (προϋπολογισμός μελέτης 50.000€) και θα κατασκευαστεί με χρηματοδότηση από δημοτικούς πόρους (ΣΑΤΑ 2011).