Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

291 νέοι κάδοι αποκομιδής απορριμμάτων στο Δήμο Βόλου

Διακόσιοι ενενήντα ένας (291) νέοι πράσινοι κάδοι θα ενισχύσουν άμεσα το σύστημα αποκομιδής απορριμμάτων στο Δήμο Βόλου, καθώς ολοκληρώθηκε ο σχετικός διαγωνισμός και υπογράφηκε πλέον από το Δήμαρχο Βόλου κ. Π.Σκοτινιώτη, η σύμβαση με τον ανάδοχο.Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός για το 2014 είχε ξεκινήσει εγκαίρως, στα τέλη 2013, ενώ το κόστος της προμήθειας είναι 70.000 €. Η παράδοση των κάδων, που η χωρητικότητά τους είναι 1.100 lt, θα γίνει, σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης, τμηματικά, και συγκεκριμένα το 1/3 θα παραδοθεί εντός 15 ημερών από την υπογραφή της σύμβασης, ενώ το υπόλοιπο της ποσότητας (2/3) θα παραδοθεί ανά 15 μέρες, μετά την πρώτη παράδοση, σε δύο ισόποσες δόσεις.

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο της σταδιακής αναβάθμισης της Υπηρεσίας Καθαριότητας, το Δεκέμβριο 2013, ο Δήμος Βόλου είχε προμηθευτεί άλλους 220 πράσινους κάδους που τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία σε όλες τις δημοτικές ενότητες, δίνοντας μία ανάσα στο σύστημα αποκομιδής, καθώς οι ανάγκες για κάδους σε όλο το Δήμο είναι σημαντικές. Αναφορικά με το πολεοδομικό συγκρότημα, στο μεν Βόλο, η τελευταία προμήθεια  πράσινων κάδων πριν το 2013, είχε γίνει το 2004, ενώ στη Ν. Ιωνία, το 2008. Ειδικά, δε, στην ενότητα του Βόλου, η έλλειψη ήταν πιο έντονη, μετά την καταστροφή εκατοντάδων κάδων, λόγω των γεγονότων του 2011, αλλά και από τις συνεχείς καταστροφές, λόγω εμπρησμών ή απροσεξίας των δημοτών. Η νέα προμήθεια, λοιπόν, των 291 πράσινων κάδων θα συμβάλει ακόμη περισσότερο στη βελτίωση της λειτουργίας της αποκομιδής. Παράλληλα, με τη συστηματική δουλειά των αρμόδιων υπαλλήλων, σε καθημερινή βάση, οι παλιοί κάδοι, ανάλογα με την έκταση της βλάβης, είτε επισκευάζονται επιτόπου, είτε συγκεντρώνονται στο μηχανοστάσιο προς επισκευή, προκειμένου να επανατοποθετούνται σε διάφορα σημεία, ώστε να ενισχύεται το έργο της αποκομιδής.

Η κ. Ν.Οικονόμου επισήμανε ότι, «λαμβάνοντας υπόψη, αφενός τα οικονομικά δεδομένα, αφετέρου τις ανάγκες σε όλο το Δήμο, η Υπηρεσία έχει θέσει ως στόχο της τη σταδιακή αναβάθμιση των μέσων συλλογής απορριμμάτων, με την ετήσια κάθε φορά προμήθεια τουλάχιστον 200 νέων κάδων, ώστε, σε βάθος πενταετίας, να υπάρξει σημαντική ενίσχυση και ανανέωσή τους, για την ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών στους δημότες. Με την παραλαβή τους, οι νέοι κάδοι θα κατανεμηθούν σε διάφορα σημεία σε όλες τις δημοτικές ενότητες, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Υπηρεσίας. Παρόλες τις δυσκολίες, η Υπηρεσία Καθαριότητας καταβάλλει πολύ μεγάλες προσπάθειες, σε διάφορους τομείς για τη βελτίωση της καθημερινότητας. Τα χρήματα για τους νέους κάδους είναι χρήματα των δημοτών, οι κάδοι είναι περιουσία όλων μας. Ας προσπαθήσουμε όλοι να τους διατηρούμε καθαρούς και ακέραιους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: