Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Π. Σκοτινιώτης: Να ανοίξει η συζήτηση για το πώς θα πρέπει να γιορτάζονται οι εθνικές επέτειοι

Το γεγονός ότι η παρέλαση της 25ης Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο Βόλο χωρίς επεισόδια, επισήμανε ο Δήμαρχος της πόλης κ. Πάνος Σκοτινιώτης κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου, συγχαίροντας όλους όσοι συμμετείχαν στην παρέλαση και ιδιαίτερα τους μαθητές και τις μαθήτριες για την υποδειγματική εμφάνιση και το ήθος τους. Ο κ. Σκοτινιώτης κατηγόρησε τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης για την απουσία τους από τις εκδηλώσεις της επετείου, σε αντίθεση με τη Δημοτική Αρχή που έδωσε σύσσωμη το «παρών», ενώ με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο στηλίτευσε τη στάση της επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Ζ. Μακρή, η οποία, όπως είπε, επέλεξε να ταυτιστεί με την κυβέρνηση που έλαμψε διά της απουσίας της. Εξάλλου, με αφορμή τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας που ελήφθησαν σε όλη την Ελλάδα, τόνισε την ανάγκη να υπάρξει από τώρα προβληματισμός για τον τρόπο εορτασμού των εθνικών επετείων.

Κοινή πρωτοβουλία των 8 Δημάρχων της Μαγνησίας

Τη σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ, τις αμέσως επόμενες μέρες, ή έστω της ολομέλειας των Δημάρχων της χώρας, ζητούν με κοινό τους υπόμνημα προς τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Κώστα Ασκούνη, οι Δήμαρχοι των Δήμων του Νομού  Μαγνησίας, προκειμένου να υπάρξει ολοκληρωμένη και υπεύθυνη ενημέρωση για τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης και τα άλλα σοβαρά εκκρεμή θέματα, καθώς και απόφαση για κλιμάκωση των αντιδράσεων εκ μέρους των Δήμων.

Ο Δήμος Βόλου υποδέχθηκε τους επιβάτες των πρώτων πτήσεων

Με δυο πτήσεις της εταιρείας Ryanair, από το Μπέργκαμο της Ιταλίας και τη Φραγκφούρτη, ξεκίνησαν την Κυριακή 26 Μαρτίου οι πτήσεις εξωτερικού από και προς το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου για το 2012, που σηματοδοτούν ουσιαστικά και την έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου. Εκ μέρους του Δήμου Βόλου υποδέχθηκαν τους πρώτους τουρίστες της σεζόν ο Αντιδήμαρχος των Δημοτικών Ενοτήτων Βόλου και Νέας Αγχιάλου κ. Π. Πελεκάνος και η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης κ. Σ.Μπαρτζιώκα.