Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Π.Σκοτινιώτης: Κανένας λόγος να συντηρείται κλίμα αντιπαράθεσης για τις λαϊκές

Τη θέση της Δημοτικής Αρχής ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη νέα χωροθέτηση των λαϊκών αγορών ελήφθη με γνώμονα το συμφέρον της πόλης και θα ισχύσει κανονικά, επανέλαβε ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης σε αντιπροσωπεία παραγωγών, εμπόρων οπωρολαχανικών και μικροπωλητών λαϊκών αγορών που τον επισκέφθηκε σήμερα στο γραφείο του. Επανέλαβε, ταυτόχρονα ότι, στις περιπτώσεις όπου από την εφαρμογή της απόφασης διαπιστωθεί πρόβλημα λειτουργικότητας και ανάγκη για διορθωτικές κινήσεις, αυτές θα γίνουν, αποκλείοντας ωστόσο το ενδεχόμενο επιστροφής των λαϊκών αγορών στις παλιές θέσεις.

Συνάντηση Δημάρχου Βόλου με καταστηματάρχες των Αλυκών

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Βόλου κ.Πάνο Σκοτινιώτη είχαν σήμερα ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης-διασκέδασης των Αλυκών, με την παρουσία και του νομικού τους συμβούλου Στ.Καραγεώργου, για το θέμα των προστίμων που τους έχει επιβάλει η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου για χρήση της παραλίας το 2012. Στη συνάντηση διευκρινίστηκε ότι δεν υπάρχει καμία αντίθεση των καταστηματαρχών με το Δήμο, αφού, μέχρι το 2012, η χρήση του αιγιαλού στις Αλυκές παρέμενε αρχικά στη Δημοτική Τουριστική Επιχείρηση (ΔΗΤΕΒ), μετά δε τη λύση της, το 2010, στο Δήμο Βόλου. Η  ΔΗΤΕΒ και από το 2010 ο Δήμος, τοποθετούσαν στην παραλία δικές τους ομπρέλες, με ελεύθερη πρόσβαση του κάθε πολίτη, ο οποίος είχε δικαίωμα να κάνει χρήση των ομπρελών χωρίς την καταβολή οποιουδήποτε τιμήματος και χωρίς υποχρέωση να καταναλώνει οτιδήποτε από  τα όμορα καταστήματα. Μάλιστα, σε κάθε ακρογιαλιά υπήρχε αναρτημένη σχετική ανακοίνωση.

Χιλιάδες κόσμου στη Νέα Αγχίαλο για το 5ο Αντάμωμα Ανατολικορωμυλιωτών

Περισσότερα από 4.000 άτομα κατέκλυσαν το Σάββατο 27 Ιουλίου το παραλιακό πάρκο της Νέας Αγχιάλου, συμμετέχοντας στο 5ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Ανατολικορωμυλιωτών που οργάνωσαν με επιτυχία ο Δήμος Βόλου – Δημοτική Ενότητα Ν. Αγχιάλου και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας (Π.Ο.Σ.Α.Ρ.). Πεντακόσιοι (500) και πλέον χορευτές και πάνω από 20 μουσικοί των απανταχού Συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας κράτησαν ζωντανό το κέφι έως τις πρώτες πρωινές ώρες, χαρίζοντάς στους επισκέπτες μια αξέχαστη βραδιά.

Εκδήλωση του Δήμου Βόλου και του «Κοινού των Μαγνήτων» με τον Βολιώτη Καθηγητή της Ιατρικής στις ΗΠΑ Δ.Ηλιόπουλο

«Πόσο κοντά είμαστε στην ανακάλυψη νέων θεραπειών για τον καρκίνο;», είναι το θέμα εκδήλωσης που διοργανώνουν από κοινού ο Δήμος Βόλου και το  Παγκόσμιο Σωματείο Αποδήμων Μαγνήτων «Κοινόν των Μαγνήτων», με ομιλητή τον πολυβραβευμένο Βολιώτη ερευνητή, Αναπληρωτή Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου UCLA και Διευθυντή του Κέντρου Συστηματικής Βιο-ιατρικής (Center for Systems Biomedicine) στις ΗΠΑ, Δημήτρη Χαρ. Ηλιόπουλο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013 και ώρα 7.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου. Μετά το πέρας της ομιλίας, η οποία είναι προσαρμοσμένη για το ευρύ κοινό, θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση κατά την οποία ο κ. Ηλιόπουλος θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού.

Μέτρα για τον καύσωνα από το Δήμο Βόλου

Μέτρα για την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού από τις υψηλές θερμοκρασίες που αναμένεται να επικρατήσουν στην περιοχή αύριο Τρίτη 30 Ιουλίου και μεθαύριο Τετάρτη 31 του μήνα, λαμβάνει ο Δήμος Βόλου. Συγκεκριμένα, τις ημέρες αυτές θα παραμείνουν ανοικτά από τις 8.00 το πρωί έως τις 8.00 το βράδυ, το Δημαρχείο Βόλου, τα κεντρικά ΚΑΠΗ Βόλου και Ν. Ιωνίας, όπως και κλιματιζόμενες αίθουσες δομών της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, όπου μπορούν να κατευθύνονται οι πολίτες για να προστατευθούν από τον καύσωνα. Οι διευθύνσεις και τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι:

Συγχαρητήρια Π. Σκοτινιώτη στον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Κωπηλασίας Κώστα Χρηστομάνο

Τα συγχαρητήριά του στον αθλητή του ΝΟΒΑ Κώστα Χρηστομάνο, για την κατάκτηση της πέμπτης θέσης στην δίκωπο άνευ πηδαλιούχου, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Νέων που διεξήχθη στο Λιντς της Αυστρίας, απευθύνει ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, αναφέροντας σε δήλωσή του τα ακόλουθα: «Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον Βολιώτη κωπηλάτη Κώστα Χρηστομάνο και τον συναθλητή του στη δίκωπο, άνευ πηδαλιούχου, Αλεξ. Δαφνή, για την κατάκτηση της πέμπτης θέσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Νέων της Αυστρίας, απέναντι στους κορυφαίους κωπηλάτες όλου του κόσμου.

Συγχαρητήρια από τον Δήμαρχο Βόλου στην γυναικεία ομάδα πόλο του ΝΟΒΑ

Τα συγχαρητήριά του στη γυναικεία ομάδα πόλο του ΝΟΒΑ για την άνοδό της στη Α2 εθνική κατηγορία, εκφράζει ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης τονίζοντας χαρακτηριστικά σε δήλωσή του: «Η γυναικεία ομάδα πόλο του ΝΟΒΑ, μετά από μια εντυπωσιακή πορεία που διέγραψε στη διάρκεια του φετινού πρωταθλήματος, αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στην Β’ εθνική κατηγορία πόλο γυναικών και κατέκτησε επάξια την άνοδό της στην Α2 εθνική κατηγορία, πετυχαίνοντας να είναι η πρώτη γυναικεία ομάδα που ανεβαίνει στην Α2 κατηγορία. Πρόκειται για μία ακόμη σημαντική αθλητική διάκριση στο πόλο, ένα άθλημα που κερδίζει ολοένα και περισσότερους φιλάθλους στην πόλη του Βόλου.