Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Προοπτικές πολιτιστικής συνεργασίας του Βόλου με την ιταλική πόλη Pontassieve

Την ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας σε θέματα πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος ανάμεσα στο Βόλο και την ιταλική πόλη Pontassieve, αναμένεται να σηματοδοτήσει η επίσκεψη στο Βόλο του Δημάρχου του Pontassieve Marco Mairaghi με του Αντιδημάρχου Πολιτισμού Alessandro Sarti, από τις 20 έως τις 23 Οκτωβρίου 2011.
Οι εκπρόσωποι του ιταλικού Δήμου θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη για θέματα κοινού ενδιαφέροντος και τις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των δυο πόλεων, αρχής γενομένης από τη διοργάνωση πολυθεματικής έκθεσης με αντικείμενο τη ζωή και το έργο του ζωγράφου Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο, η οποία προτείνεται ως μια πρώτη πολιτιστική προσέγγιση των Δήμων Βόλου και Pontassieve.

Δήλωση Π. Σκοτινιώτη για τα σημερινά συλλαλητήρια

Σε δήλωσή του για τα συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο κέντρο του  Βόλου, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης τονίζει τα ακόλουθα:
«O Βόλος έζησε σήμερα τα μεγαλύτερα συλλαλητήρια των τελευταίων χρόνων. Ήταν ένα ειρηνικό ξέσπασμα της κοινωνίας μπροστά στην καταιγίδα των κυβερνητικών μέτρων. Δηλώνουμε, για μια ακόμη φορά, ότι η Δημοτική Αρχή του Βόλου βρίσκεται δίπλα στους συμπολίτες μας που βλέπουν να ανατρέπονται όλες οι σταθερές της ζωής τους, την ίδια ώρα που η ύφεση εξαντλεί την αδύναμη παραγωγική βάση της χώρας, η ανεργία παίρνει δραματικές διαστάσεις και ο κοινωνικός ιστός παρουσιάζει φαινόμενα διάλυσης. Η αδυναμία συνολικά του πολιτικού συστήματος της χώρας να διατυπώσει ένα Εθνικό Σχέδιο Ανόρθωσης που θα δίνει προοπτική και προσδοκίες, εξηγεί τη γενικευμένη κρίση εμπιστοσύνης και το κλίμα φόβου και δυσπιστίας στην κοινωνία, που τείνει να πάρει χαρακτηριστικά χιονοστιβάδας. Πιστεύω πως ο λαός με τον αγώνα του θα διαμορφώσει τελικά τις προϋποθέσεις για δημοκρατική, κοινωνικά δίκαιη και συντεταγμένη διέξοδο, που θα ενισχύσει τη διαπραγματευτική   θέση της χώρας μας τους επόμενους κρίσιμους μήνες. Καλώ τους συμπολίτες μας να περιφρουρήσουν αυτόν τον αγώνα από όσους προσπαθούν να τον αμαυρώσουν, στήνοντας κάθε φορά το γνωστό σκηνικό «πολέμου»  στο κέντρο της πόλης μας».

Ο Δήμος Βόλου στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής της Υγείας

Περισσότεροι από 160 δήμοι από όλες τις περιφέρειες της χώρας, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Βόλου, ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προαγωγή υγείας και την πρόληψη ως υψίστης σημασίας προϋποθέσεις για την θωράκιση και την προστασία της Υγείας του πληθυσμού. Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής της Υγείας, το οποίο προέκυψε από τη συνένωση τριών δικτύων - του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας, του Δικτύου Υγιών Πόλεων και του Δικτύου Δήμων Προαγωγής της Υγείας – διαθέτει πιστοποίηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και διεκδικεί ένα δυναμικό ρόλο στα θέματα πρόληψης.