Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Θα καθιερώσουμε αμφίδρομη σχέση του Πανεπιστημίου με την τοπική κοινωνία

Τη βούληση της «Δημοκρατικής Συμπολιτείας» να αποτελέσει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας τον επιστημονικό σύμβουλο της νέας δημοτικής αρχής, επανέλαβε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα, συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού,  με τον Πρύτανη του ακαδημαϊκού ιδρύματος Κ. Γουργουλιάνη και τους Αντιπρυτάνεις Μ. Ζουμπουλάκη, Β. Μποντόζογλου και Ι. Θεοδωράκη.
«Έχουμε πλήρη συνείδηση ότι το Πανεπιστήμιο είναι ένα ίδρυμα με διαρκώς αναπτυσσόμενη εθνική και διεθνή απήχηση. Δεσμευόμαστε να το στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις και να καθιερώσουμε μια στενή, αμφίδρομη συνεργασία του με την τοπική κοινωνία, σε επιστημονικό, πολιτιστικό και συμβουλευτικό επίπεδο», τόνισε ο κ. Σκοτινιώτης και πρόσθεσε ότι για το λόγο αυτό κρίθηκε πολύτιμη η συμβολή πανεπιστημιακών στην εκπόνηση του προγράμματος, καθώς και η συμμετοχή εκπροσώπων του στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού.

Σε εγκάρδιο κλίμα η συνάντηση με το Δ.Σ. της "Μαγνησιακής Πίστης"

Στη συνέχεια ο κ. Σκοτινιώτης επισκέφθηκε τα γραφεία της «Μαγνησιακής Πίστης», όπου σε συνάντηση με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ενημερώθηκε για την πορεία της Συνεταιριστικής Τράπεζας η οποία αριθμεί σήμερα περισσότερα από 2.000 μέλη και το κεφάλαιό της φθάνει τα 3,5 εκ. ευρώ.  Σε δηλώσεις του τόνισε ότι «η δημοτική αρχή του νέου Δήμου Βόλου θα στηρίξει τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία, όπως και κάθε συνεταιριστική προσπάθεια η οποία συμβάλει στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας».
Η συνάντηση του Πάνου Σκοτινιώτη με τον πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της «Μαγνησιακής Πίστης» είχε και συναισθηματικό χαρακτήρα. Ο κ. Πλαστάρας υποδέχθηκε τον κ. Σκοτινιώτη ως τον άνθρωπο που, από κοινού με τον τότε Διευθυντή της Τράπεζας της Ελλάδας στο Βόλο Δ. Παπανικολάου, έθεσε τα θεμέλια για τη δημιουργία της  «Μαγνησιακής Πίστης», καθώς ως δικηγόρος συνέταξε το  1994, χωρίς αμοιβή, το καταστατικό του Συνεταιρισμού. Χθες, έχοντας στο πλευρό του τον κ. Παπανικολάου, παρέδωσε στον κ. Σκοτινιώτη βιβλιάριο με τις τέσσερις μετοχές της «Μαγνησιακής Πίστης», που είχε συμβολικά αποκτήσει ως ιδρυτικό μέλος του Συνεταιρισμού, και ευχήθηκε να εγκαινιάσουν μαζί την Τράπεζα όταν ο συνεταιρισμός  εξελιχθεί σε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Δ. Καπότσης, Ν. Μόσχος, Δ. Μπλέτσας, Η. Ξηρακιάς, Δ. Ρίζος και Ε. Φραγκούλη.